От х:

Днес в x:

Търговец отнася 33 глоби, фирма гори с 29 акта

Рекорд по глоби, наложени от данъчните заради осигурителни нарушения постави търговец на дребно от Свиленградска община. Той отнася 33 акта за нередности по няколко трудови договора в продължение на няколко месеца, съобщиха от НАП Хасково. Черният списък продължава с хасковска фирма, също от търговския сектор, на която са друснали 29 акта.

13 местни фирми бяха санкционирани от хасковската дирекция на НАП с общо 153 акта заради нарушения на осигурителните разпоредби. Това е резултатът от проверките на 52 фирми в областния град, извършени през месец август. Най-големият брой актове – 89 са заради неизпълнение на задължението на работодателите да подават месечна информация в НАП за размера на осигурителните вноски на служителите. 53 акта са връчени заради пропуснати срокове за внасяне на социални осигуровки. 9 са случаите на нарушения на Закона за здравно осигуряване и 1 на неизпълнение на Закона за счетоводството.

През август има санкциониран работодател и по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради възпрепятстване на инспекторите при извършване на проверка.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини