От х:

Днес в x:

Mamma Mia! - касоразбивач (видео)

Тътенът за касовите успехи на новия мюзикъл „Mamma Mia!" отвъд океана се носи цяло лято, а най-накрая филмът вече е и в родните кина.

У нас е издаден и саундтракът към него, който вече стана платинен и продължава да качва броя на продадените копия.

Когато цифрите говорят, би трябвало да мълчим.

Или най-много да припяваме заедно с ужасно заразните мелодии от филма, които след излизането от залата не можеш да изчегърташ от паметта си с дни.

Разбира се, става дума за най-големите хитове на ABBA – една от най-популярните групи на всички времена, която над 20 години след раздялата си продава хиляди копия от албумите си всекидневно.

Във филма пък участват куп знаменитости, като започнем от нейно величество Мерил Стрийп и минем през Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стелан Скарсгард и Кристийн Барански.

Продуцент и автор на цялата музика е бившият член на ABBA - Бени Андерсън, а цялата група е дала благословията си сценичният иначе проект да отиде на голям екран.

С това се е заела дебютантката в кинорежисурата Филайда Лойд и понеже цифрите все още си стоят малко по-нагоре, няма да коментирам как се е справила.

Факт е, че всичко в този филм е направено, за да възвеличи вечната любов и вечните хитове.

Затова „Mamma Mia!" е за теб, ако вярваш в поне едно от двете.

Историята проследява последните дни преди сватбата на Софи – дъщеря на Дона (Мерил Стрийп), която вместо да измисля сватбени обеди, докарва трима любовници на майка си отпреди 20 години и прави каша, докато се опитва да установи кой от тях е баща й.

Гарнирай това с 19+2 песни на ABBA, танци, комедия от грешки и искрен опит да те разсмеят и разнежат няколко пъти.

Каквато е музиката, такава и завръзката – ако гениалният проект на Джули Теймор по музика на Бийтълс беше фестивален шедьовър, то „Mamma Mia!" е касова романтична комедия и парти до зори.

Предупреждението да не водиш любимия си в салона важи с особена сила тук, а романтиците просто трябва да ги пускат безплатно.

Въпреки театралното начало, „Mamma Mia!" е подходящ край на завършващия сезон и топли с усмивки, весели случки, сълзливи излияния и цял арсенал от подобни величини.

Виж трейлъра:
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини