От х:

Днес в x:

Пазят с калашници Станишев в Одрин. Преглед на печата – 15 септември

Въоръжени с автомати гардове, разположени по покривите на съседните сгради, охраняваха премиера Сергей Станишев при освещаването на обновената църква "Св. св. Константин и Елена" в Одрин, пише на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Тържествената литургия бе отслужена от русенския митрополит Неофит.

Хванаха българка с 20 кг. хероин, информира в заглавие над главата вестникът. 41-годишната жена била арестувана късно вечерта в петък на ГКПП Капитан Андреево, в колата й митничарите открили 20 кг. хероин.

2225 първолаци тръгват днес на училище, отбелязва изданието. Откриването на учебната година ще започне в 9 часа.

Липса на кадри и в училищата, допълва по темата друга информация в броя. 12 преподаватели се търсят в началото на учебна година. Няма учители по чужди езици, информатика, математика, биология. В края на летния сезон рязко са се увеличили незаетите места в почти всички сектори на местната икономика, отбелязва изданието.

Вдигат паметник на избитите през 1913-та, акцентира още вестникът. Паметна плоча край ивайловградското село Камилски дол бе осветена от отец Георги. На нея са изписани имената на 21 мъже от селото, избити от башибозука.

74 изгубени души с еднопосочен билет за Радовец. Под това заглавие в броя е публикуван великолепен репортаж за лудницата в селото. Всички настанени там са с диагноза "шизофрения", за която няма лечение.

Само до тоалетната ходя без фотоапарат, казва в интервю за вестника мениджърът на Булфото Евгени Димитров.

"Остин" от 1954 г. отнесе купата на кмета в Бургас, отбелязва на 16 страница вестникът изложението на ретро колите на площада в последния ден от празниците на града.

Васил Сотиров първи във "Всеки си е башка луд", четем още на забавната страница. Хумористът спечели наградата в раздел проза, за поезия бе отличен Валери Станков.
Двамата присъстваха на заключителното шоу в театъра, където им връчиха наградите.
Зевзекът Сотиров не пропусна да прояви чувството си за хумор и на официалното събитие. Във фойето на театъра има указателни табели за номерата на местата в залата. Едната стрелка сочи към четните, другата – към нечетните номера на столовете.
Сотиров набързо ги преведе като "четени" и "нечетени" и викна към шефа на журито Димитър Бежански на влизане: Ти си от другата страна, откъм "нечетени"-те.
Бежански го послуша и свърна към другия вход.

2000 българи откриха храм в Одрин, акцентира във водещия си материал на първа страница "Новинар юг". "Св. св. Константин и Елена" възкръсна с 500 000 евро, допълва изданието.

Нови дограми за "Левски" и "Паисий", отбелязва на втора страница вестникът. Обявиха обществени поръчки за тотален ремонт на най-големите хасковски школа, допълва изданието.
Всичко това обаче трябваше да е свършено до днес. Иначе излиза, че първият звънец не е сигнал за започване на новата учебна година, на на ремонтните работи.

Съдят днес кмета Мърфи за кражба на два камаза, акцентира на криминалната страница изданието. Управникът на село Сталево бе оставен на поста си след влязла в сила присъда за рекет, защото съдебното решение било обявено преди да се закълне за кмет. Ако сега го осъдят, може да сдаде поста, коментира вестникът.

300 000 посетиха Дните на Хасково, четем още в броя. Има се предвид, че толкова са посетили тържествата за дните на Хасково. Информацията е от общинска полиция, сметките са базирани на брой хора на квадратен метър и са приблизителни.

Ураганът Григор опустоши Мадрид, акцентира на спортната страница изданието. Хасковската надежда в тениса Григор Димитров отвя представителя на домакините Игнасио Кол-Рудавец и спечели втора титла при мъжете, отбелязва вестникът.

Лудата хасковска седмица. Под това заглавие на 6 и 7 страница "Новинар юг" публикува фоторепортаж за празниците за деня на града.

На забавната 12 страница вестникът информира за последните събития от тържествата – парада на рерто автомобили и конкурса "Мис Хасково".

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини