От х:

Днес в x:

Прецакаха 14 бъдещи секретарки

14 безработни жени, включени в курс за преквалификация бяха прецакани, след като от Бюрото по труда прекратиха договора с обучаващата фирма. Младите жени днес окупираха службата с настояване за компенсации.

Безработните цели пет месеца посещавали курс за административен сътрудник-секретар, организиран от софийската фирма "Евросорс". При проверка в процеса на обучението обаче от бюрото по труда установили, че занятията не се водят според изискванията, а фирмата не осигурява необходимите консумативи и материали. След неколкократни предупреждения договорът с нея е прекратен, обясни шефката на бюрото по труда в Хасково Вартух Хачикян. Тя допълни, че преведените на софийската фирма 2960 лева – половината от цялата сума по договора, ще бъдат изискани обратно.

От цялата работа прецакани оставаме ние, нервираха се жените. По думите им до завършването на курса оставали едва пет дни. С цената на много лишения за себе си и за децата си жените успели да добутат курса докрая, но сега ще останат без диплома.

От бюрото по труда информираха, че ще организират специален нов курс за излъганите жени. Повечето от тях обаче отказват да се включат в нови курсове, защото вече започна учебната година, а повечето от тях имат малки ученици.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини