От х:

Днес в x:

Иракски емигранти насред Харманли

Трима нелегални бегълци откриха харманлийските полицаи в събота пред полицията. Яреп Имрен, Назал Хамади и Али Абдулах всички на 38 години били качени в ТИР Ивеко на фирма "Карадас" от град Коня, Турция. Прицепът е бил натоварен със строителни плоскости и гипсокартон, все материали, които пречат на работата на газ-анализатора.

Тирът бил отклонен на турски паркинг край Харманли заради високите температури. Там нещо хората вътре се разприказвали. Шофьорът вероятно се е уплашил съобщил за това на човек от паркинга. Тирът веднага бил отведен пред полицията в Харманли. Там извикали митничар и Гранична полиция. При огледа видели, че брезента на тира е разрязан. Отначало са помислили, че тримата емигранти са го разрязали и влезли вътре.

След като митничарят отворил вратата, видели вътре тримата бегълци, които били в критично състояние. Извикали бърза помощ и ги закарани в болницата.

По-късно те признали, че са платили на шофьора 47 годишния Мустафа Йогър да ги закара до Румъния. У него полицаите са открили парите, които са му дали.

Граничните полицаи отвели бегълците. Единият от тях е с висше образование, работил в авиационна база и знае английски.

Снети са показания на четиримата чужденци, както и на човека от паркинга.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини