От х:

Днес в x:

1 °C

Бомба помля чейнджбюро, пътници 5 часа прави в автобус от морето. Аналитичен преглед на печата – 12 август

Бомба помля чейнджбюро рано сутринта вчера в центъра на Хасково, информира днешният брой на "Новинар юг". Взривът избухнал в 4. 40 часа, няма пострадали. Потрошени са прозорците на съседните жилища, сред които е и апартаментът на известния хасковски хирург Бончо Димов, пише изданието и припомня предишните взривове в региона.

Свиленград си купи летище, съобщава в челен материал на първа страница вестникът. Общината стана собственик на бившето селскостопанско летище срещу сумата от 250 хиляди лева, ще изгражда модерна индустриална зона.

Шестокласничка спестява от стипендия за университет, акцентира още изданието на първата си страница. Ваня Димова от "Св. Климент Охридски" е сред 18-те ученици, които ще получават стипендия от общината. Това е дало повод на вестника да срещне читателите с едно от тях. Детето се оказва амбициозно и възнамерява да спестява парите за следването си.

В Злато поле – 180 с джипи, но без кабинет, пише още вестникът за абсурда в селото. Помещението, в което преглеждал досега д-р Георги Янев, е отдадено под наем на друг лекар. Записаните при д-р Янев обаче трябва да пътуват до Димитровград. А могат да сменят джипито си най-рано през октомври. Отделен въпрос е дали желаят да го сторят.
Поредната абсурдна ситуация. Дотолкова сме свикнали с родните абсурди, че една нормална реалност ни се струва като измислена приказка.

Примерът за следващия абсурд е описан на втора страница. РИО на МОН с трима началници – възстановената от съда Мариела Златева, Иван Панайотов, който е в годишен отпуск, и упълномощеният да го замества Иван Ванчев. При наличието на трима шефове няма кой да сложи един подпис, защото не е ясно кой има пълномощия.
Да се смее, да плаче ли човек...

Разрешават на бедни далавери с топлото, акцентира още изданието на страницата. Тук обаче нещата не стоят точно така. Досега държавата отпускаше помощи, но превеждаше парите директно на фирмата, която доставя кюмюра. Вече ще им дават парите кеш. Ама те щели да да злоупотребяват. Какво значи да злоупотребяват? Предишни години те търгували ваучерите си, а социалните си намираха работа, като ги хващат. А в крайна сметка държавата не е детска градина. Като си продаде ваучера, ще стои на студено и толкова. Далаверите са нещо съвсем друго. И по правило остават ненаказани. Свикнахме с клишето "далавери на бедните", но рядко си даваме сметка, че в много от случаите може би става въпрос за оцеляване. Казано по-просто - за хляб.

75 маси на битака незаконни, местят ги, пише още "Новинар юг". Павилионите на пазара в Димитровград били монтирани върху водопроводи на ВиК и друга подземна инфраструктура, четем в текста.

Картотекират "Хасково" най-късно в четвъртък, съобщава изданието на спортната страница. Преговорите за финансиране били на 99 процента финализирани, пише в текста. Мачът срещу "Ботев" Гълъбово в неделя ще се играе със сигурност, допълва изданието.

"Бомба взриви чейндж бюро, потроши дома на хирург", гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". На темата е отделена голяма част от криминалната страница. В коментара на страницата четем и за следния скандален факт - окръжна прокуратура в Хасково не била уведомена за инцидента и държавните обвинители научили за бомбата от репортерите. А всички действия на полицията би следвало да са под контрола на прокурор. Поне така пише в закона.
Куче влачи, бомби гърмят.

Пътници 5 часа прави в автобус от морето, акцентира в челен материал на първа страница вестникът. Сузан Илиева е възмутена от факта, че мястото й в автобуса от Созопол било дублирано и тя висяла права през цялото време. Автобусът е на хасковската фирма "Арда тур", пише вестникът. Собственикът й Себахтин Исмаил обяснява, че пуснали друг автобус, но пътниците сами си били виновни, че се набутали в препълнения. Сякаш този автобус се движи на автопилот и няма шофьор. Я да се качи пътник без билет, веднага ще скочат и ще го разкъсат във въздуха.

Селски кмет цанен за фелдшер в Гарваново, информира изданието. Управникът на Гарваново Иван Каранейчев хем лекува хората в селото, хем ги управлява. Юристи коментират ситуацията като правен абсурд, защото кметовете са на ненормирано работно време, сиреч – трябва да са налице денонощно. Фелдшерът пък трябва да има точно определен график за дежуство. Как се съчетават тези взаимноизключващи се изисквания, един господ и кметът си знаят.

5 фирми с един собственик взели 1. 7 млн. лв. по САПАРД, озаглавява обширен материал на страницата "Общество" вестникът. Оказва се, че пет фирми, получили значителни пари по програмата, са собственост на Атанас Ташков. По правилата на програмата обаче свързани фирми и лица нямат право да ползват средства по САПАРД.

Вестникът отделя цяла страница и за запорирането на имотите на бившия митничар Михаил Янков. Той бе осъден на 15 г. затвор по делото срещу Куйович. Общата стойност на имотите е близо 276 000 лв.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини