От х:

Днес в x:

14 °C

Бомба помля чейнджбюро, пътници 5 часа прави в автобус от морето. Аналитичен преглед на печата – 12 август

Бомба помля чейнджбюро рано сутринта вчера в центъра на Хасково, информира днешният брой на "Новинар юг". Взривът избухнал в 4. 40 часа, няма пострадали. Потрошени са прозорците на съседните жилища, сред които е и апартаментът на известния хасковски хирург Бончо Димов, пише изданието и припомня предишните взривове в региона.

Свиленград си купи летище, съобщава в челен материал на първа страница вестникът. Общината стана собственик на бившето селскостопанско летище срещу сумата от 250 хиляди лева, ще изгражда модерна индустриална зона.

Шестокласничка спестява от стипендия за университет, акцентира още изданието на първата си страница. Ваня Димова от "Св. Климент Охридски" е сред 18-те ученици, които ще получават стипендия от общината. Това е дало повод на вестника да срещне читателите с едно от тях. Детето се оказва амбициозно и възнамерява да спестява парите за следването си.

В Злато поле – 180 с джипи, но без кабинет, пише още вестникът за абсурда в селото. Помещението, в което преглеждал досега д-р Георги Янев, е отдадено под наем на друг лекар. Записаните при д-р Янев обаче трябва да пътуват до Димитровград. А могат да сменят джипито си най-рано през октомври. Отделен въпрос е дали желаят да го сторят.
Поредната абсурдна ситуация. Дотолкова сме свикнали с родните абсурди, че една нормална реалност ни се струва като измислена приказка.

Примерът за следващия абсурд е описан на втора страница. РИО на МОН с трима началници – възстановената от съда Мариела Златева, Иван Панайотов, който е в годишен отпуск, и упълномощеният да го замества Иван Ванчев. При наличието на трима шефове няма кой да сложи един подпис, защото не е ясно кой има пълномощия.
Да се смее, да плаче ли човек...

Разрешават на бедни далавери с топлото, акцентира още изданието на страницата. Тук обаче нещата не стоят точно така. Досега държавата отпускаше помощи, но превеждаше парите директно на фирмата, която доставя кюмюра. Вече ще им дават парите кеш. Ама те щели да да злоупотребяват. Какво значи да злоупотребяват? Предишни години те търгували ваучерите си, а социалните си намираха работа, като ги хващат. А в крайна сметка държавата не е детска градина. Като си продаде ваучера, ще стои на студено и толкова. Далаверите са нещо съвсем друго. И по правило остават ненаказани. Свикнахме с клишето "далавери на бедните", но рядко си даваме сметка, че в много от случаите може би става въпрос за оцеляване. Казано по-просто - за хляб.

75 маси на битака незаконни, местят ги, пише още "Новинар юг". Павилионите на пазара в Димитровград били монтирани върху водопроводи на ВиК и друга подземна инфраструктура, четем в текста.

Картотекират "Хасково" най-късно в четвъртък, съобщава изданието на спортната страница. Преговорите за финансиране били на 99 процента финализирани, пише в текста. Мачът срещу "Ботев" Гълъбово в неделя ще се играе със сигурност, допълва изданието.

"Бомба взриви чейндж бюро, потроши дома на хирург", гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". На темата е отделена голяма част от криминалната страница. В коментара на страницата четем и за следния скандален факт - окръжна прокуратура в Хасково не била уведомена за инцидента и държавните обвинители научили за бомбата от репортерите. А всички действия на полицията би следвало да са под контрола на прокурор. Поне така пише в закона.
Куче влачи, бомби гърмят.

Пътници 5 часа прави в автобус от морето, акцентира в челен материал на първа страница вестникът. Сузан Илиева е възмутена от факта, че мястото й в автобуса от Созопол било дублирано и тя висяла права през цялото време. Автобусът е на хасковската фирма "Арда тур", пише вестникът. Собственикът й Себахтин Исмаил обяснява, че пуснали друг автобус, но пътниците сами си били виновни, че се набутали в препълнения. Сякаш този автобус се движи на автопилот и няма шофьор. Я да се качи пътник без билет, веднага ще скочат и ще го разкъсат във въздуха.

Селски кмет цанен за фелдшер в Гарваново, информира изданието. Управникът на Гарваново Иван Каранейчев хем лекува хората в селото, хем ги управлява. Юристи коментират ситуацията като правен абсурд, защото кметовете са на ненормирано работно време, сиреч – трябва да са налице денонощно. Фелдшерът пък трябва да има точно определен график за дежуство. Как се съчетават тези взаимноизключващи се изисквания, един господ и кметът си знаят.

5 фирми с един собственик взели 1. 7 млн. лв. по САПАРД, озаглавява обширен материал на страницата "Общество" вестникът. Оказва се, че пет фирми, получили значителни пари по програмата, са собственост на Атанас Ташков. По правилата на програмата обаче свързани фирми и лица нямат право да ползват средства по САПАРД.

Вестникът отделя цяла страница и за запорирането на имотите на бившия митничар Михаил Янков. Той бе осъден на 15 г. затвор по делото срещу Куйович. Общата стойност на имотите е близо 276 000 лв.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
23 апр 2021
Последни новини