От х:

Днес в x:

Бомбата пред чейндж бюрото гръмнала на метри от полицаи, домът на д-р Бончо Димов потрошен

Взривното устройство, което избухна рано тази сутрин пред обменното бюро на бул. "Раковски" е потрошило апартамента на известния хасковски хирург д-р Бончо Димов, което се намира на горния етаж на сградата. По думите на собственика всичко в жилището било леш. По време на взрива в него за щастие нямало никой.

Бомбата е гръмнала около 4. 40 часа тази сутрин, уточниха през деня от полицията. Тя е била с 200-грамов тротилов еквивалент. Според очевидци в момента на взрива на метри от обменното бюро се намирала патрулна двойка на РПУ Хасково. Полицаите не са пострадали. Днес оглед на мястото на инцидента направиха експерти от ДОТИ София (на снимките).



Щетите по чейндж бюрото и съседните жилища се оценяват на около 10 000 лева. Устройството е било поставено пред металната врата, възпламенено е с огнепроводен шнур, обясни днес следобяд директорът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков. Той обаче отказа да коментира версиите, по които работят криминалстите. Добави само, че са разпитани свидетели, сред които нощния охранител на "Космополитън", което се намира отсреща, таксиметрови шофьори и лица от криминалния контингент.



Помещението е било дадено под наем на хасковлията Борислав Кръстев, който работел със съдружник. В края на юли обаче договорът изтекъл и бюрото преустановило дейността си, а двете касиерки били освободени. Собственикът водел разговори за наемане на помещението с други бизнесмени, но още нямало нищо договорено.

Днес се лансира версия, че взривът е заради конкуренция и разчистване на територия. Друга версия пък гласи, че обект на посегателството е било обменното бюро, което се намира на метри от взривеното. То е на известни хасковски бизнесмени.

Засега от полицията отказват да коментират насоките, по които работят.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини