От х:

Днес в x:

Данев-внук помля хюндая на кмета, немец жъне наркополета край Крепост. Аналитичен преглед на печата – 23 юли

Данев-внук помля служебната кола на замкмета на Димитровград Данчо Данев, съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". 18-годишният Илко Данев нямал шофьорска книжка, но подкарал возилото и се забил в дърво по пътя за с. Брод миналата нощ. За случая от полицията запазиха мълчание, обявиха го в късния следобед вчера след настоятелни репортерски запитвания. Според "Новинар юг" младежът не е тестван за употреба на алкохол.
На темата е посветен и коментара на 3 страница в броя. Авторът напомня на Данчо Данев, че при встъпването си в длъжност е заявил, че носи оставката в джоба си и го подканя да бръкне в него. Проблемът обаче не е в оставката, а това, че внукът на заместник кмета трябва да бъде за пример на останалите, четем в текста.
Проблемът обаче по-скоро е другаде. Проблемът е там, че полицията по стар рефлекс се опитва да прикрие издънките на властта и на цялата рода. Проблемът е, че момчето не е проверено за алкохол, ако е вярна информацията на вестника.
Ето това е проблемът. Данчо Данев утре може да го няма, но какво от това? Ще има друг.
Тук става дума за реда в държавата и основопалагащият принцип на демокрацията, че законите важат за всички. И този проблем няма надежда да бъде разрешен в обозримо бъдеще.

80 000 хасковлии с 1 фитнес, пише в челния си материал на първа страница изданието. Репортерска поверка показала, че само една зала работи през лятото в целия град.

Майка на две деца първа по успех в Медицинския, акцентира от втора вестникът. Димитровградчанката Галина Иванова е първенец на тазгодишния випуск на хасковския медицински колеж.

Ремонтират Инфекциозното за сефте от 20 години, информира още изданието. 100 000 лева от бюджета на болницата отиват за ремонтите на отделението.

Преглеждат и неосигурените в Стамболово, пише още вестикът. Става дума за създадения по проект на ФАР хоспис. Финансирането на лечебното заведение ще става с пари от здравната каса, дарения, от общинския и държавния бюджет.
Изглежда, в Стамболово са построили комунизма. Но както става обикновено, само така изгглежда. Преди двайсетина години, когато Кеворк Кеворкян още водеше "Всяка неделя", гост му бе едно медицинско светило от САЩ. Кеворк му обясняваше, че здравеопазването в България е безплатно. Американецът, който добре знаеше, че безплатни обеди няма, все пак попита: Добре де, здравеопазването ви може да е безплатно за пациентите. Но все пак някой плаща. Кой плаща?
В онези години Кеворк просто нямаше как да му обясни.

Приключват с Куйович днес, с въпросителна накрая, гласи заглавието на криминалната страница. Според изданието се очаква днес да приключи проточилия се процес срещу обвинените за съучастие в наркоканал.

25 от ОбС: В Русия съм. Заглавието на текста е от популярния скеч на Краси Радков в "Шоуто на Слави". 25 от 41 подарени на общинските съветници безплатни телефони не отговарят, показва проверката на изданието. Един от съветниците – Иван Пашинов, дори дал апарата на сина си.
Това е положението.

Немец жъне наркополета край Крепост, отваря днешния си брой вестник "Хасковска Марица". При акция на полицията вчера са открити две градини с марихуана. Единият от стопаните, които поливали канабиса, бил заловен. Другият, германец, по информация на вестника, успял да избяга с луксозен джип.

Неузнаваемият Караджич заловен, пише още над главата на вестника. Публикувани са и две снимки на най-издирвания човек в Европа през последното десетилетие. Едната е отпреди години, а другата показва днешния вид на бившия сръбски лидер. Прилича на клошар, с бяла брада и коса. На темата изданието е посветило цяла страница.

Хайка за укрити имоти в центъра, атакуват Кенана, пише още на първа. Екипи на дирекция "Общински приходи" погва собственици, укрили данъци. От началото на месеца са ловнати 17 души, "забравили" да декларират имотите си.

Имот на общинска съветничка превърнат в сметище, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за парцел на съветничката от ГЕРБ в Свиленград Славка Желязкова.
Никой не е застрахован от подобна вандалщина.

36 в болница с летен грип, информира още изданието. Толкова са приети в болница само за седмица, засега тежки усложнения няма, успокояват от РИОКОЗ.

В Тополовград КАТ прави списък на шофьорите без книжка, съобщава вестникът. 15 шофьори вече са отнесли актове по стартиралата акция "Лято", допълва изданието. Списъкът с потенциално опасни и неправоспособни водачи непрекъснато се актуализирал.
Не е лошо и в Хасково да започнат такъв списък. Но опасенията са, че може да се окаже прекалено дълъг.

Наказанията са адекватни, но трябва да се прилагат. Под това заглавие вестникът публикува интервю с окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Темата на коментарите му са зачестилите през последните години отвличания.
Как обаче да се прилагат наказанията, като не са хванали никой от похитителите?

За хосписа в Стамболово, както и за мистериите в Хухла изданието отделя по една цяла страница в броя си.

Датчанин на изложба с акордеон за 100 000 лева, е акцентът на 16 страница в "Хасковска Марица". Адам Орват ще свири при откриването тази вечер на изложбата на Михаил Павлов. Авторът навършва кръгли 80 години.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Още новини и подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини