От х:

Днес в x:

14 °C

Аналитичен преглед на печата – 10 юли

"Долари и евро летят от бус при проверка", гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Служители от граничния ветеринарен контрол и службата за растителна защита били спипани при акция на ДАНС на връщане от работа. Пачките се разлетели от прозорците.
Да го хване яд човек, че не е бил някъде наблизо.

"Запечатаха Гювен, край на гювеча", коментира изданието последния ден в историята на безмитните магазини. Те хлопнаха врати окончателно в полунощ.

"Хасковлийка стана фармацевт на 2008-а", акцентира от втора страница вестникът. Шефката на местния браншови съюз Янка Петева-Табакова бе удостоена с отличието на форум в София пред дни.

"Димитровградската болница изплати 210 бона кръвнина", съобщава още изданието. Парите са обезщетение за смъртта на родилката Валентина Николова през 1999 г.

"Змиите хапели повече от кърлежите т. г.", констатира вестникът. По двама ухапани от змии на ден идвали в Спешното, а бумът на кърлежите вече отминал.
Няма страшно, пак ще дойде.
Още по темата можем да прочетем на 5 страница под заглавие "38 кърлежа ни дебнат...". След справянето с текста става ясно, че не са 38 кърлежа, а 38 вида кърлежи.

"Данъчна тесла за трошките", пише още изаднието. Готвените промени в закона предвиждат по-високи налози за старите коли.

"Крият имоти от данъчните" е акцентът от 4 страница. 17 ловнати, че скрили недвижимите си имоти, за да скатаят такса смет и данък сгради.

"Нова проверка в РДНСК" Хасково, пише още "Новинар юг". Заместник министърът на държавната администрация Мария Дивизиева: "Нахалството на РДНС Хасково е уникално". Поводът за репликата е работното време на службата, чиято 30-минутна обедна почивка продължава от 12.00 до 14. 00 часа.

"Разделното хранене – 50% от стройната фигура" е озаглавен скучноват текст на 5 страница за отслабване и стройна фигура.
Интересна работа – всички пишат само как да отслабнем, никъде досега не се съм срещал съвети как се напълнява. Ами има всякакви хора – и дебели, и мършави. Защо дебелите да са с предимство.

"Българите не си заслужават бедността" е озаглавен очерк за един германец – Тамо Фелдкамп. В това са убедени всички, преди всичко - българите. Но защо точно един германец да ни го казва. И защо този германец да е точно Тамо Фелдкамп. Отговорът е в последното изрчение на текста – германецът имал любима в Димитровград.
Е, с Димитровград може да се оправдае всичко.

"Спортното прави фондация за шампионите си" е акцент от спортната страница. Както се казва – след дъжд – качулка. Спортното се сети, че може да произвежда шампиони, след като техен възпитаник бе произведен за шампион на "Уимбълдън" от варненски клуб.

"От "Визаж" не харесаха хасковлийка за конкурс", четем на 12 страница.
Каква драма. Ние пък си ги харесваме.

"Полицаи ни биха заради провалена сделка", гласи заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за случая отпреди дни, когато Сунай Расим от Ивайловград разби носа на полицай заради фадрома. Сега бащата и майката на Сунай се жалват, че били бити, а ченгетата били пияни.
Айде де.

"Витамин С и антибебе най-търсени в Хасково" е озаглавен водещият материал на първа в броя. Лекарствата са номинирани след анкета сред аптекарите.

"Вдигат три пъти данъка за трошките", информира за готвената данъчна тесла изданието, като уточнява и предполагаемия размер на налога.

"Яйца на открито при 31 градуса", предупреждава за пореден път вестникът след репортерска проверка. Чиновниците пак повтарят като папагали: Забранено е това и онова, санкциите започват от еди колко си и стигат до еди колко си. Никой обаче не си размърда задника да иде на място. Ето какво казва шефът на РВМС в Хасково д-р Джамил Читов: "... десетина дни след като мине проверката, те пак са на улицата".
Ами като са пак улицата, вие къде сте? Да не би да работите само три дни в месеца?
Но защо ли се чудим? Такава ни е държавата, даже и морето ни е Черно.

"Фришоповете затвориха, край на евтиния алкохол". Под това заглавие изданието описва вчерашния последен ден на безмитните магазини.

"Ноктюрно" на олимпиада в Австрия", съобщава от 16 страница изданието. Камерният хор от Хасково отива на световната хорова олимпиада в Грац.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини