От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 10 юли

"Долари и евро летят от бус при проверка", гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Служители от граничния ветеринарен контрол и службата за растителна защита били спипани при акция на ДАНС на връщане от работа. Пачките се разлетели от прозорците.
Да го хване яд човек, че не е бил някъде наблизо.

"Запечатаха Гювен, край на гювеча", коментира изданието последния ден в историята на безмитните магазини. Те хлопнаха врати окончателно в полунощ.

"Хасковлийка стана фармацевт на 2008-а", акцентира от втора страница вестникът. Шефката на местния браншови съюз Янка Петева-Табакова бе удостоена с отличието на форум в София пред дни.

"Димитровградската болница изплати 210 бона кръвнина", съобщава още изданието. Парите са обезщетение за смъртта на родилката Валентина Николова през 1999 г.

"Змиите хапели повече от кърлежите т. г.", констатира вестникът. По двама ухапани от змии на ден идвали в Спешното, а бумът на кърлежите вече отминал.
Няма страшно, пак ще дойде.
Още по темата можем да прочетем на 5 страница под заглавие "38 кърлежа ни дебнат...". След справянето с текста става ясно, че не са 38 кърлежа, а 38 вида кърлежи.

"Данъчна тесла за трошките", пише още изаднието. Готвените промени в закона предвиждат по-високи налози за старите коли.

"Крият имоти от данъчните" е акцентът от 4 страница. 17 ловнати, че скрили недвижимите си имоти, за да скатаят такса смет и данък сгради.

"Нова проверка в РДНСК" Хасково, пише още "Новинар юг". Заместник министърът на държавната администрация Мария Дивизиева: "Нахалството на РДНС Хасково е уникално". Поводът за репликата е работното време на службата, чиято 30-минутна обедна почивка продължава от 12.00 до 14. 00 часа.

"Разделното хранене – 50% от стройната фигура" е озаглавен скучноват текст на 5 страница за отслабване и стройна фигура.
Интересна работа – всички пишат само как да отслабнем, никъде досега не се съм срещал съвети как се напълнява. Ами има всякакви хора – и дебели, и мършави. Защо дебелите да са с предимство.

"Българите не си заслужават бедността" е озаглавен очерк за един германец – Тамо Фелдкамп. В това са убедени всички, преди всичко - българите. Но защо точно един германец да ни го казва. И защо този германец да е точно Тамо Фелдкамп. Отговорът е в последното изрчение на текста – германецът имал любима в Димитровград.
Е, с Димитровград може да се оправдае всичко.

"Спортното прави фондация за шампионите си" е акцент от спортната страница. Както се казва – след дъжд – качулка. Спортното се сети, че може да произвежда шампиони, след като техен възпитаник бе произведен за шампион на "Уимбълдън" от варненски клуб.

"От "Визаж" не харесаха хасковлийка за конкурс", четем на 12 страница.
Каква драма. Ние пък си ги харесваме.

"Полицаи ни биха заради провалена сделка", гласи заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за случая отпреди дни, когато Сунай Расим от Ивайловград разби носа на полицай заради фадрома. Сега бащата и майката на Сунай се жалват, че били бити, а ченгетата били пияни.
Айде де.

"Витамин С и антибебе най-търсени в Хасково" е озаглавен водещият материал на първа в броя. Лекарствата са номинирани след анкета сред аптекарите.

"Вдигат три пъти данъка за трошките", информира за готвената данъчна тесла изданието, като уточнява и предполагаемия размер на налога.

"Яйца на открито при 31 градуса", предупреждава за пореден път вестникът след репортерска проверка. Чиновниците пак повтарят като папагали: Забранено е това и онова, санкциите започват от еди колко си и стигат до еди колко си. Никой обаче не си размърда задника да иде на място. Ето какво казва шефът на РВМС в Хасково д-р Джамил Читов: "... десетина дни след като мине проверката, те пак са на улицата".
Ами като са пак улицата, вие къде сте? Да не би да работите само три дни в месеца?
Но защо ли се чудим? Такава ни е държавата, даже и морето ни е Черно.

"Фришоповете затвориха, край на евтиния алкохол". Под това заглавие изданието описва вчерашния последен ден на безмитните магазини.

"Ноктюрно" на олимпиада в Австрия", съобщава от 16 страница изданието. Камерният хор от Хасково отива на световната хорова олимпиада в Грац.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини