От х:

Днес в x:

13 °C

Аналитичен преглед на печата – 1 юли

"Власт и шефове тънат в дългове" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Рекордьор по банкови заеми със 100 000 лв. е Райна Йовчева, окръжният прокурор пък си купил "Мерцедес" с кредит, допълва вестикът.

"Баничката подгони лева" е озаглавен водещият материал на първа страница. Засега цената скочи при малките производители, големите в бранша ще са пас до края на лятото, бодро допълва изданието.

"Кандидат студенти аха да изпуснат сроковете" е акцент от втора страница.
Аха, ама не е аха. Срокът за подаване на документи за ВУЗ е до утре.

"Областната управа закъса за юристи" е друго заглавие на страницата. Младите юристи не искали да работят за държавата за 500 лева на месец.

"Хулиган троши носа на ченче" е водещото заглавие на криминалната страница. 30-годишният Сунай Джафер разбил носа на полицай в кариера.
Стават такива работи в България.

По-надолу на страницата пък четем "Честен полицай отказа подкуп за трети път". Катаджията Недялко Генев не за пръв път връща пари за рушвет да не пише актове. 51-годишна опитала да му бутне 10 лева и била задържана.
Да търка наровете, като е толкова стисната.

"Без мераклии за ремонта на жп гарата в Хасково", четем на четвърта страница в броя. Нито една фирма не се явила на конкурса за ремонт на сградата.

"Няма да влизаме в "А" група от раз" е озаглавено интервю с треньора на "Любимец" Димчо Марков на 5 страница.
Както се казва – скромността краси човека.

"Хасковска Марица" отново е с две големи заглавия над главата в днешния си брой. "Побойник разби носа на полицай заради фадрома" и "Бисеров с 293 370 лв. заем, атакист яхва "Хонда" са двата анонса. И за това издание темата за имуществените декларации на властта е водеща. На същата тема е посветен и коментара в броя, озаглавен "Обеднелите властници".

"Засичат тока по новите цени, иде ред на водата" е озаглавен водещият материал на първа страница. Дневната тарифа вече е над 18 стотинки, нощната близо 11 ст.

"Вирус прати 12 бебета в болница", съобщава още от първа "Хасковска Марица". Те са на възраст до 1 годинка. Става дума за летен вирус, допълва изданието.

"Старци от дома си искат пералнята" е акцент от втора.

"Читалища с допълнителни субсидии", четем на същата страница. Изброени са всички читалища, които ще получат допълнителни суми. Пропуснато е най-важното – колко са парите.

"Харманли заринат в боклуци", акцентира вестникът на трета страница. Фирмата за почистване признава, че наистина има проблем с колите, но обещава до дни да изчисти града.

"Плащат евтино пшеницата, ще я изнасяме". Това заявяват производители от региона. На темата е посветена цялата страница "Общество".

"Еротиката е на повече от 5 хиляди години" е акцент от забавната 16 страница в броя. В текста става дума за научна конференция в Гарбово. Габровци няма начин да не са спестили поне няколко века.

"Йордан Петров с трета книга", съобщава още изданието. Заглавието на третия труд на хасковлията е "Апориите на Дерида" и е сборник с разкази. Редактори са Росица Иванова и Петър Ванчев, пише вестникът.
Тук е мястото да цитираме едно гениално изречение от друга книга на същия автор, която пишещият тези редове имаше ината да изчете – "По-далеч от звездите". Изречението гласи" "Денят беше събота срещу неделя". Гениално.
Впрочем, шортлистата засега се води от друга гениалност. Ето я: "На поляната бяха насядали много хора. Едни от тях обядваха, други закусваха, а трети вечеряха".
Автори, редактори, мамата си трака.

Останалите новини от региона си ги прочетете сами в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини