От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 1 юли

"Власт и шефове тънат в дългове" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Рекордьор по банкови заеми със 100 000 лв. е Райна Йовчева, окръжният прокурор пък си купил "Мерцедес" с кредит, допълва вестикът.

"Баничката подгони лева" е озаглавен водещият материал на първа страница. Засега цената скочи при малките производители, големите в бранша ще са пас до края на лятото, бодро допълва изданието.

"Кандидат студенти аха да изпуснат сроковете" е акцент от втора страница.
Аха, ама не е аха. Срокът за подаване на документи за ВУЗ е до утре.

"Областната управа закъса за юристи" е друго заглавие на страницата. Младите юристи не искали да работят за държавата за 500 лева на месец.

"Хулиган троши носа на ченче" е водещото заглавие на криминалната страница. 30-годишният Сунай Джафер разбил носа на полицай в кариера.
Стават такива работи в България.

По-надолу на страницата пък четем "Честен полицай отказа подкуп за трети път". Катаджията Недялко Генев не за пръв път връща пари за рушвет да не пише актове. 51-годишна опитала да му бутне 10 лева и била задържана.
Да търка наровете, като е толкова стисната.

"Без мераклии за ремонта на жп гарата в Хасково", четем на четвърта страница в броя. Нито една фирма не се явила на конкурса за ремонт на сградата.

"Няма да влизаме в "А" група от раз" е озаглавено интервю с треньора на "Любимец" Димчо Марков на 5 страница.
Както се казва – скромността краси човека.

"Хасковска Марица" отново е с две големи заглавия над главата в днешния си брой. "Побойник разби носа на полицай заради фадрома" и "Бисеров с 293 370 лв. заем, атакист яхва "Хонда" са двата анонса. И за това издание темата за имуществените декларации на властта е водеща. На същата тема е посветен и коментара в броя, озаглавен "Обеднелите властници".

"Засичат тока по новите цени, иде ред на водата" е озаглавен водещият материал на първа страница. Дневната тарифа вече е над 18 стотинки, нощната близо 11 ст.

"Вирус прати 12 бебета в болница", съобщава още от първа "Хасковска Марица". Те са на възраст до 1 годинка. Става дума за летен вирус, допълва изданието.

"Старци от дома си искат пералнята" е акцент от втора.

"Читалища с допълнителни субсидии", четем на същата страница. Изброени са всички читалища, които ще получат допълнителни суми. Пропуснато е най-важното – колко са парите.

"Харманли заринат в боклуци", акцентира вестникът на трета страница. Фирмата за почистване признава, че наистина има проблем с колите, но обещава до дни да изчисти града.

"Плащат евтино пшеницата, ще я изнасяме". Това заявяват производители от региона. На темата е посветена цялата страница "Общество".

"Еротиката е на повече от 5 хиляди години" е акцент от забавната 16 страница в броя. В текста става дума за научна конференция в Гарбово. Габровци няма начин да не са спестили поне няколко века.

"Йордан Петров с трета книга", съобщава още изданието. Заглавието на третия труд на хасковлията е "Апориите на Дерида" и е сборник с разкази. Редактори са Росица Иванова и Петър Ванчев, пише вестникът.
Тук е мястото да цитираме едно гениално изречение от друга книга на същия автор, която пишещият тези редове имаше ината да изчете – "По-далеч от звездите". Изречението гласи" "Денят беше събота срещу неделя". Гениално.
Впрочем, шортлистата засега се води от друга гениалност. Ето я: "На поляната бяха насядали много хора. Едни от тях обядваха, други закусваха, а трети вечеряха".
Автори, редактори, мамата си трака.

Останалите новини от региона си ги прочетете сами в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини