От х:

Днес в x:

19 °C

Аналитичен преглед на печата – 1 юли

"Власт и шефове тънат в дългове" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Рекордьор по банкови заеми със 100 000 лв. е Райна Йовчева, окръжният прокурор пък си купил "Мерцедес" с кредит, допълва вестикът.

"Баничката подгони лева" е озаглавен водещият материал на първа страница. Засега цената скочи при малките производители, големите в бранша ще са пас до края на лятото, бодро допълва изданието.

"Кандидат студенти аха да изпуснат сроковете" е акцент от втора страница.
Аха, ама не е аха. Срокът за подаване на документи за ВУЗ е до утре.

"Областната управа закъса за юристи" е друго заглавие на страницата. Младите юристи не искали да работят за държавата за 500 лева на месец.

"Хулиган троши носа на ченче" е водещото заглавие на криминалната страница. 30-годишният Сунай Джафер разбил носа на полицай в кариера.
Стават такива работи в България.

По-надолу на страницата пък четем "Честен полицай отказа подкуп за трети път". Катаджията Недялко Генев не за пръв път връща пари за рушвет да не пише актове. 51-годишна опитала да му бутне 10 лева и била задържана.
Да търка наровете, като е толкова стисната.

"Без мераклии за ремонта на жп гарата в Хасково", четем на четвърта страница в броя. Нито една фирма не се явила на конкурса за ремонт на сградата.

"Няма да влизаме в "А" група от раз" е озаглавено интервю с треньора на "Любимец" Димчо Марков на 5 страница.
Както се казва – скромността краси човека.

"Хасковска Марица" отново е с две големи заглавия над главата в днешния си брой. "Побойник разби носа на полицай заради фадрома" и "Бисеров с 293 370 лв. заем, атакист яхва "Хонда" са двата анонса. И за това издание темата за имуществените декларации на властта е водеща. На същата тема е посветен и коментара в броя, озаглавен "Обеднелите властници".

"Засичат тока по новите цени, иде ред на водата" е озаглавен водещият материал на първа страница. Дневната тарифа вече е над 18 стотинки, нощната близо 11 ст.

"Вирус прати 12 бебета в болница", съобщава още от първа "Хасковска Марица". Те са на възраст до 1 годинка. Става дума за летен вирус, допълва изданието.

"Старци от дома си искат пералнята" е акцент от втора.

"Читалища с допълнителни субсидии", четем на същата страница. Изброени са всички читалища, които ще получат допълнителни суми. Пропуснато е най-важното – колко са парите.

"Харманли заринат в боклуци", акцентира вестникът на трета страница. Фирмата за почистване признава, че наистина има проблем с колите, но обещава до дни да изчисти града.

"Плащат евтино пшеницата, ще я изнасяме". Това заявяват производители от региона. На темата е посветена цялата страница "Общество".

"Еротиката е на повече от 5 хиляди години" е акцент от забавната 16 страница в броя. В текста става дума за научна конференция в Гарбово. Габровци няма начин да не са спестили поне няколко века.

"Йордан Петров с трета книга", съобщава още изданието. Заглавието на третия труд на хасковлията е "Апориите на Дерида" и е сборник с разкази. Редактори са Росица Иванова и Петър Ванчев, пише вестникът.
Тук е мястото да цитираме едно гениално изречение от друга книга на същия автор, която пишещият тези редове имаше ината да изчете – "По-далеч от звездите". Изречението гласи" "Денят беше събота срещу неделя". Гениално.
Впрочем, шортлистата засега се води от друга гениалност. Ето я: "На поляната бяха насядали много хора. Едни от тях обядваха, други закусваха, а трети вечеряха".
Автори, редактори, мамата си трака.

Останалите новини от региона си ги прочетете сами в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини