От х:

Днес в x:

4 °C

Учат ни как да си пишем името на латиница

Среща-дискусия по проблемите на транслитерацията на българските собствени имена се провежда утре в зала „Марица" на областната администрация. Шефът на дирекция „Връзки с обществеността и протокол" в министерството на държавната администрация Чавдар Ценов ще представи проекта „Разбираема България". По този проект още през 2006 г. бяха създадени правила за транслитерация на българските имена на латиница, но те не се спазват особено усърдно от администрацията и институциите. Затова често се срещат грешки по табели, карти, сайтове, въпреки, че министър Николай Василев ги наглежда най-редовно.

Дискусията по тези проблеми има за цел да заостри вниманието и да ангажира отделните институции със спазването на приетите правила.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020
Последни новини