От х:

Днес в x:

19 °C

Властта тъне в дългове, кметът продава мотопед


Властта в Хасково е тъне в дългове и взима заеми на поразия, показват имотните декларации, които бяха публикувани днес от Сметната палата. По закон всички лица, заемащи висши държавни длъжности, кметове и заместниците им, областни управители, съдии, прокурори трябва да обяват публично придобитите през изминалата година имоти и недвижими вещи.

Най-голям заем е декларирал окръжният прокурор Иван Ванчев – 35 000 лева от банка "Алианц България". От декларацията му е видно, че през 2007 г. той е купил Мерцедес С280 за 20000 лева, а е продал Ауди А3 за 10 бона.

В заеми е потънал и шефът на ОДП – комисар Атанас Ненков. Той е декларирал банков заем от ДСК за 17 000 лв., а е спестил скромните 1200 евро. През 2007 полицай №1 в региона е успял да си купи фолксваген пасат за 7 бона, а е продал форд ескорт само за 400 лв.

Тъне в заеми и заместник областният управител Мехмед Атаман. От декларацията му излиза, че двете фирми на които е управител – АТА СТРОЙ и АТАТЕКС, и е 100-процентов собственик, ги е придобил със заеми. Атаман е декларирал и банков кредит - 8 бона от "Райфазенбанк". Успял е да спести пари и за един Опел Корса за 5000 лв. През 2006 г. се е сдобил чрез дарение с етаж от къща на ул. "Каменни" 107 от 110 кв. м.

Най-много графи в декларацията си е попълвал кметът на Хасково Георги Иванов. От нея научаваме, че през миналата година той е купил "сграда със смесено предназначение" в с. Гарваново с разгъната застроена площ от 242 кв. м. Броил е за нея 29 720 лв. и е съсобственик със съпругата си Даниела Захариева. Парите са дошли от заеми, пише в декларацията.

През 2007 г. кметът не си е купувал кола, но е продавал МПС. Той декларира продажбата на мотопед "Чинчи Сузуки" за 850 лв. и колесен трактор ЮТЗ за 1500 лв. Успял е да продаде и 11 дка нива в Узунджово за 5 бона.

В графата за спестявания и влогове Георги Иванов е посочил суми в левове, евро и долари. Декларираните сума са 11 587 евро, 17 740 лв., 5 420 долара, които са на името на съпругата му. В графата за произхода на тези средства са посочени 46 510 лева – доходи от непреработена растителна и животинска продукция на регистриран земеделски производител.

През 2007 година Георги Иванов е дал заем за 100 000 лева, пише в декларацията. В нея не е декларирано участие в търговски дружества, нито притежание на ценни книжа и акции.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини