От х:

Днес в x:

10 °C

Властта тъне в дългове, кметът продава мотопед


Властта в Хасково е тъне в дългове и взима заеми на поразия, показват имотните декларации, които бяха публикувани днес от Сметната палата. По закон всички лица, заемащи висши държавни длъжности, кметове и заместниците им, областни управители, съдии, прокурори трябва да обяват публично придобитите през изминалата година имоти и недвижими вещи.

Най-голям заем е декларирал окръжният прокурор Иван Ванчев – 35 000 лева от банка "Алианц България". От декларацията му е видно, че през 2007 г. той е купил Мерцедес С280 за 20000 лева, а е продал Ауди А3 за 10 бона.

В заеми е потънал и шефът на ОДП – комисар Атанас Ненков. Той е декларирал банков заем от ДСК за 17 000 лв., а е спестил скромните 1200 евро. През 2007 полицай №1 в региона е успял да си купи фолксваген пасат за 7 бона, а е продал форд ескорт само за 400 лв.

Тъне в заеми и заместник областният управител Мехмед Атаман. От декларацията му излиза, че двете фирми на които е управител – АТА СТРОЙ и АТАТЕКС, и е 100-процентов собственик, ги е придобил със заеми. Атаман е декларирал и банков кредит - 8 бона от "Райфазенбанк". Успял е да спести пари и за един Опел Корса за 5000 лв. През 2006 г. се е сдобил чрез дарение с етаж от къща на ул. "Каменни" 107 от 110 кв. м.

Най-много графи в декларацията си е попълвал кметът на Хасково Георги Иванов. От нея научаваме, че през миналата година той е купил "сграда със смесено предназначение" в с. Гарваново с разгъната застроена площ от 242 кв. м. Броил е за нея 29 720 лв. и е съсобственик със съпругата си Даниела Захариева. Парите са дошли от заеми, пише в декларацията.

През 2007 г. кметът не си е купувал кола, но е продавал МПС. Той декларира продажбата на мотопед "Чинчи Сузуки" за 850 лв. и колесен трактор ЮТЗ за 1500 лв. Успял е да продаде и 11 дка нива в Узунджово за 5 бона.

В графата за спестявания и влогове Георги Иванов е посочил суми в левове, евро и долари. Декларираните сума са 11 587 евро, 17 740 лв., 5 420 долара, които са на името на съпругата му. В графата за произхода на тези средства са посочени 46 510 лева – доходи от непреработена растителна и животинска продукция на регистриран земеделски производител.

През 2007 година Георги Иванов е дал заем за 100 000 лева, пише в декларацията. В нея не е декларирано участие в търговски дружества, нито притежание на ценни книжа и акции.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини