От х:

Днес в x:

Полицаите с униформи без джобове

Полицаите да нямат джобове на униформата си, това обмисля да предложи председателят на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов във връзка с притеснението на министъра на вътрешните работи за облеклото на представителите на органите на реда, съобщи пред Дарик самият Спасов. Миналата седмица Михаил Миков каза, че трябва да бъдат премахнати кубинките от летните униформи на полицаите. Иронията на Спасов цели министърът да погледне по-сериозно на проблемите в МВР, обясни Спасов.

В отговор на призива на министъра от вчера гражданите да контролират и снимат подчинените му за нередности, на блога си днес Минчо Спасов предлага полицаите да бъдат задължени да ходят на работа с гребенче и огледалце, за да изглеждат добре на снимките. Ироничният коментар на Спасов е провокиран от отказа на министъра и партньорите на НДСВ в коалицията да ограничат подкупите на пътя, като забранят на катаджиите да носят повече от 20 лева в себе си по време на работа.

„Министърът, БСП и ДПС нарекоха идеята глупост, под която няма да се подпишат. Щели да настроят срещу себе си полицаите. Аз лично не държа на симпатиите на подкупните полицаи. Напротив – открито заявявам, че ме е срам от тях. Както и от подкупните депутати и съдии", отбелязва на блога си Спасов.

„За какво ни е въобще министър, като ние ще трябва да дисциплинираме полицаите му?", пита още Спасов и добавя: „Нали уж и министърът и полицаите трябва да служат на хората, а не да се ухажват един друг?"
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини