От х:

Днес в x:

Ровят в Догановите чаршафи

Парламентарната комисия за борба с корупцията е получила данни за собствеността на три имота, за които се твърди, че се управляват и притежават от лидера на ДПС Ахмед Доган.

Шефът на комисията Бойко Великов съобщи, че са получени справките за собствениците на имота в Бояна и на два хотела в Рибарица и Росенец, Бургаско.

"Ще поискаме от Сметната палата да предостави декларации за имущественото състояние на въпросните собственици, за да може да се прецени доколко те съответстват на доходите им", допълни Великов.

Комисията ще реши за петте имота след като получи всички данни за собствеността им от общините и от Сметната палата.

По повод сигнала на ДСБ за проверка на законността на бизнеса на Ахмед Доган, комисията е решила да поиска информация от Сметната палата за декларираните от лидера на ДПС доходи и имущество, включително и притежаването на акции и дялове в търговски дружества.

След като тези данни бъдат получени депутатите ще решат дали да искат информация от Националната агенция за приходите за декларираните от Доган доходи, подлежащи като облагане на физическо лице или търговец от Агенцията по вписванията и търговския регистър за участието му в ръководството на фирми, както и от ДАНС за наличие на пране на пари.



Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини