От х:

Днес в x:

ГДБОП действа с побой и заплахи

Целенасочена акция, целяща уронването на престижа на "Интербилд" - Варна, нарече вчерашното нахлуване на спецполицаи в офисите на фирмата търговският й директор Марина Астарджиян.

Тя твърди, че служителите на ГДБОП са приложили груба сила, без да им е оказвана каквато и да е съпротива.

Имало е насилие върху жени, служителки на "Интербилд", които са били съборени на земята, заключени с белезници, ритани в областта на главата и гърдите, заплашвани с оръжие и удряни с електрошокови палки.

От двата атакувани вчера офиса до днес в Съдебна медицина са се освидетелствали за получени травми общо седем жени и двама мъже.

Един от системните администратори на фирмата също е бил заключен с белезници и бит, за да издаде технически позиции по мрежата, данни по оборудването и друга информация.

Това потвърдиха двама служители на "Интербилд", които са били очевидци и потърпевши.

Полицейските служители, провели акцията, са от ГДБОП-София, сектор "Компютърни престъпления", с ръководител Явор Колев. От офисите на "Интербилд" са иззети сървър, компютри и лаптопи, свързващи устройства и друго оборудване, като има и прекъснати кабели.

"Отнетата техника е на немалка стойност", коментира търговският директор на фирмата Марина Астарджиян. Тя допълни, че от страна на спецполицаите са чути репликите "Радвайте се, че се отървахте живи" и "Ще ви хвърля една граната и ще ви застрелям всичките".

Астарджиян поясни, че според управата на фирмата като поръчител зад вчерашната акция стои друга компания от същия бизнес, стремяща се да печели нови пазарни територии в града, а именно "Спектър нет".

До неотдавна двете организации са имали партньорски отношения, но по думите на търговския директор на "Интербилд" преди няколко месеца те са достигнали своята критична точка.

Потвърждение на съмненията си за нелоялна конкуренция Марина Астарджиян вижда и в това, че от страна на полицията не са търсени нито счетоводни, нито каквито и да е други проблеми от страна на "Интербилд".

Фирмата е подала жалба до Окръжна военна прокуратура, като такива има и от пострадалите служители по отделно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини