От х:

Днес в x:

Детето не ходи на училище? Затвор!

Затвор за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас, предвиждат идеи, обсъждани от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на правосъдието.

Идеите касаят инициатива лично на премиера Сергей Станишев за цялостна промяна в законодателството с цел по-добра защита на децата – това съобщи в Хасковски минерални бани министър Емилия Масларова, цитирана от Дарик радио.

На предстоящото редовно заседание на правителството на 12 юни се очаква да се одобри създаването на работни групи към всяко министерство, което има отношение към защитата на децата. На заседанията ще се обсъждат идеи, които вече са коментирани между социалното и правосъдното министерство и парламентарната комисия по труд и социална политика за определяне на сериозни санкции за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас.

Тези санкции могат да бъдат лишаване от социални помощи, осъждане на обществено полезен труд и дори лишаване от свобода. Това заяви пред Дарик министър Емилия Масларова. Прогнозата й е, че до края на годината промените ще бъдат приети.

Министър Малсарова присъства на откриването на осмия по ред детски етно-фестивал в Хасковски минерални бани, организиран от КНСБ.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини