От х:

Днес в x:

Борисов: По случая "Белнейски" има провал на всички разследващи органи

"Новите експертизи по случая "Белнейски" се дължат на недобре свършена работа. Това, че са измили двете момичета с формалин преди да вземат всички ДНК проби - просто не ми се коментира. В случая има провал на всички разследващи органи".

Това каза пред журналисти кметът на София Бойко Борисов, предава агенция Фокус. Той каза още, че в МВР няма добри специалисти, защото те са напуснали.

"Тези убийства са най-лесните за разкриване, защото при поръчковите убийства имаш една гилза и нищо повече, докато в този случай има ДНК профили от всичко. Няма как специалистите да са били толкова некомпетентни. Има нещо зад тази работа, надявам се да го разкрият", каза Борисов.

Помолен да коментира факта, че един от експертите огласи резултатите от експертизата пред медиите, преди да я депозира пред разследващите органи, Борисов каза, че тройната коалиция е създала у хората недоверие в институциите.

"Всеки търси медиите, за да гарантира, че не е проспал времето и си е свършил работата. В момента МВР го няма, професионалистите отсъстват, а ДАНС не може да поеме криминалната работа от службите", коментира столичният кмет.

На въпрос доволен ли е от осъдителната присъда, която бе наложена вчера на бившия шеф на "Топлофикация София" Валентин Димитров, Борисов отговори:

"Не съм удовлетворен, защото няма нито един ред за нарушенията в "Топлофикация София". Макар че по принцип приветстваме всяка добра практика на съда, притеснително е, че от истинската разработка и от това, което като цяло се търсеше като превенция от държавата, няма резултат. Но доколкото разбрах, работата на прокуратурата продължава, нека не я пресираме".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини