От х:

Днес в x:

Огромно нефтено петно приближава българското крайбрежие

Космически снимки, публикувани в руски интернет сайт, показват голямо нефтено петно на 80 км от нос Емине. То е с площ от няколко десетки квадратни километра.

Новината бe потвърдена от директора на "Гранична полиция" комисар Красимир Петров, който допълни, че по първоначална информация разливът на нефт е от танкер.

В момента към мястото пътува кораб на "Гранична полиция", но в морето има 2-3 бала вълнение и това бави плавателния съд. Според руски експерти огромният разлив се носи към българското крайбрежие, съобщава dariknews.net.

Неофициална информация сочи, че количеството нефт, изпуснато от танкера, е около 80 тона.

В "Морска администрация" няма данни за нефтен разлив в Черно море, съобщи директорът на агенцията капитан Николай Апостолов.

От "Българската морска администрация" са се свързали и с кораби, които се намират в района, но засега няма потвърждение от екипажите, че са видели нефтен разлив.

До момента в "Басейнова дирекция" - Варна също нямат информация за наличието на подобно нефтено петно.

Министерство на околната среда и водите очаква данните за нефтения разлив да бъдат официално потвърдени от "Морска администрация".

След това екоминистерството ще изготви оценка за въздействието върху околната среда и ще оповести евентуалните вреди от разлива.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини