От х:

Днес в x:

С над 400 спортни състезания и турнири ще отбележим 17 май

За втора поредна година спортната ни общественост ще отбележи 17 май – Деня на българския спорт и професионалния празник на работещите в сферата на спорта.

На 17 май в цялата страна ще се проведат над 400 спортни състезания и турнири. Ще бъде осигурен свободен достъп до повече от 200 спортни зали и обекти, съобщи на пресконференция днес председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. "Всички общини се включват активно в отбелязване на Деня на спорта в цялата страна. Целта ни е да популяризираме спорта и да отличим спортисти, спортни деятели, учители, както и кметове, допринесли със своята дейност за развитието на спорта в техните общини", каза пред медиите Весела Лечева.

В 10-те най-големи града в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен се организира „БИТКАТА НА ГРАДОВЕТЕ" - ЗАДОЧНО БАСКЕТБОЛНО СЪСТЕЗАНИЕ. В отборите ще се включат известни и знакови фигури в отделните градове. В София състезанието ще се проведе на отсечката от ул. „Ген. Гурко", между Спортната палата и бул. „Евлоги Георгиев", от 14,00 до 16,00 ч. В отбора на София ще участват Румънеца и Енчев, Иван и Андрей, Ники Кънчев, Таня Богомилова, Евгения Раданова и други.

На същото място и по същото време ще бъде организирана играта „КОЙ БРОИ НАЙ-ДЪЛГО?" – състезание по жонглиране с топка – „21".
В 11,00 ч. в „ОЛИМПИЙСКАТА ГОРИЧКА" НА НСА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ" ще бъдат засадени още 13 дръвчета, колкото е броят на олимпийските медали, спечелени от нашите спортисти в Торино и Атина. В празничната програма са включени демонстрации с картинг автомобили.

ТЪРЖЕСТВЕНОТО СЪБРАНИЕ и официалната церемония по награждаване на заслужили спортни деятели и спортисти, навършили кръгли годишнини между 17 май 2007 г. и 17 май 2008 г., ще започнат в зала № 6 на НДК в 18,00 ч. За първи път ще бъде връчен Почетния знак на ДАМС.

Медийни партньори за отразяване на празника са Българската национална телевизия и Дарик радио. "Битката на градовете" ще се предава едновременно в ефира на Дарик радио от 10-те града в страната, заяви директорът на радиото Радосвет Радев. Известният телевизионен водещ Ники Кънчев също изрази своята подкрепа към проявата и към организирането на повече спортни събития за подрастващите. В баскетболния отбор в София ще се включи и големият български гимнастик Йордан Йовчев, който по време на пресконференцията бе поздравен лично от Весела Лечева за сребърния медал на европейското първенство по гимнастика, спечелен преди дни в Лозана.

Програмният директор на БНТ Димитър Цонев каза, че Националната телевизия винаги е отворена за всички инициативи, които популяризират спорта у нас.

Програмата на спортния празник в цяла България можете да намерите на интернет страницата на ДАМС: www.youthsport.bg
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини