От х:

Днес в x:

Измислиха електронни татуировки

Доста необичайно приложение на нанотехнологиите намериха изследователи от института Rensselaer Polytechnic Institute. Те възнамеряват да създадат вграждано в човешката кожа устройство с дебелина на косъм. То ще изпълнява ролята на татуировка за многократно използване.


Това ще бъде постигнато с използване на «нанодисплей», който ще показва всякакви картинки даже и когато не му бъде подадено напрежение. Нещо повече, тази татуировка може да бъде даже анимирана. Устройството на дисплея не е просто — той ще съдържа 3 милиарда светоизлъчващи наноробота, които сами ще се подреждат в нужното изображение.

За сега изследователите нямат прототип на своята татуировка, а само концепция на икономично устройства с поддръжка на Wireless Personal Area Network (WPAN), което ще бъде управлявано по Wi-Fi от сървър или PDA, но то открива нови и интересни възможности за потенциалните потребители.

Това могат да са както жизнено необходими неща — подкожен дисплей, показващ медицински данни за човека, така и именно татуировки, които така и не загубиха актуалност през годините

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини