От х:

Днес в x:

Взрив в Москва отне живота на трима

Трима души загинаха при взрив и пожар, избухнал в жилищна сграда в Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на информиран източник от правоохранителните органи на руската столица. Една от жертвите е 14-годишно момче.


Експлозията станала между 11-ия и 12-ия етаж на 22-етажен блок на улица "Академик Корольов". Разрушени са четири апартамента. Пожарът, който обхванал площ от 120 квадратни метра, е потушен. Спасени са 16 души. В гасенето на огъня участваха 25 коли пожарни коли.


Жителите на 22-етажния блок са евакуирани. Те ще прекарат тази нощ в близкото училище, преди да бъдат настанени на по-подходящо място.


Все още не е установена причината за взрива. Блокът не е газифициран, но според експерти станала е газова експлозия. Предполага се, че взривът е предизвикан от неправилно боравене с газ при заваряване.


В Москва трябва да се засили контролът върху ремонтите, извършвани в жилищата, каза кметът на руската столица Юрий Лужков, който пристигна на мястото на частично разрушения от взрива блок.


"Има такива случаи на неграмотно извършвани ремонти, включително на работа с уреди за заваряване, и затова трябва рязко да засилим контрола върху безопасността на тези ремонти, включително да въведем лицензиране", каза кметът на Москва
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини