От х:

Днес в x:

Закриват оздравителната гимназия в Минерални бани

Оздравителна професионална гимназия по икономика в Минерални бани ще бъде закрита. Указанието на министерството до просветния инспекторат в Хасково бе пазено в тайна до днес.

Новината бе съобщена от кмета на Баните Орхан Шабан пред общинските съветници на днешното им заседание. Те обаче не коментираха възможностите за запазването на учебното заведение

Утре Орхан Шабан се среща със замминистъра на образованието Мукадес Налбант. Той се надява да се намери някакъв вариант за спасяване на училището.

Оздравителната гимназия в Баните е държавно училище. В него учат 90 деца по общинска поръчка, още 156 са в специализираните паралелки. От тях 150 са от цяла Южна България.

Желанието на местната изпълнителна власт е школото да бъде преобразувано в Професионална гимназия по икономика. Така базата и работните места ще бъдат запазени.

Един от аргументите на министерството на образованието да закрие оздравителната гимназия е с заради интегрирането на децата в обикновените училища.

Според неофициална информация освен оздравителните гимназии държавата смята да закрие и помощните училища. По този начин ще се съкрати персонал и освободи финансов ресурс за обещаното увеличение на учителските заплати.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини