От х:

Днес в x:

Мъртви души в училище "Хр. Ботев"

Няколко деца от подготвителната група в тукашното начално училище "Христо Ботев" се водят на списък, но не посещават школото. В групата преди първи клас са записани 17 деца. Две от тях - Йорданка и Румяна Атанасови не са стъпвали в училище още от коледната ваканция. Първо се разболяха, после не ги пуснахме, обясни майка им Атанаска Атанасова. В същото време малката Йорданка си играеше в двора, докато би трябвало да е на училище. Румяна е при баба си, и нея не сме пускали на училище, обясни родителката. Тя отрече някой от педагозите да ги е посещавал вкъщи, нито пък самата тя да е отписвала децата.

Третокласничката Гюлнар Асенова Недкова също от месеци не е стъпвала в НУ "Христо Ботев". В неизмазаната съборетина на ул. "Враца" №63 днес нямаше никой. Според съседите детето отдавна не се е вясвало в махалата.

Иван Руменов Колев пък не бе на училище, защото бил с баща си. Детето живее на ул. "Чепеларе" № 5. Според баба му то ходело редовно в подготвителната група.

Директорката на основно училище "Христо Ботев" Данка Илиева отказа категорично да допусне репортер в стаята на подготвителната група, за да не се "стресират" децата. Отказа и предложението сама да влезе в клас и да преброи присътващите.

В НУ "Христо Ботев" по списък се водят 90 деца. Делегираният бюджет, който получават от началото на тази година, е 92 000. Част от парите са именно за децата от подготвителната група.

Няма определен брой отсъствия, при които да изключваме деца от тази група, обясни Илиева. Тя съобщи, че третокласничката Гюлнар е отписана още през ноември миналата година заради семейни проблеми. Останалите деца според нея би трябвало до са в класната стая.

Последната проверка от образователния инспекторат в НУ "Христо Ботев" е правена преди седмица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини