От х:

Днес в x:

Тричасова паркур демонстрация в центъра на София

Уникална тричасова демонстрация на нашумелия спорт паркур, известен още като фрийрън, ще направят днес момчетата от Sofia Street Squad (Sx3).

Събитието е посветено на втория рожден ден на отбора и ще носи името "Sx3 Birthday JAM", а негов спонсор е младежката мобилна марка LOOP.

Началото ще бъде дадено в 13.00 часа пред НДК, а след това участниците ще преминат през бул. "Витоша" и района около ЦУМ.

"JAM"-ът представлява сбор на едно място на момчета и момичета от цялата страна, практикуващи паркур и улични трикове. Чрез уличното шоу младежите обменят опит, забавляват се и прекарват няколко часа в тренировки и представяне на атрактивни номера.

Момчетата от Sofia Street Squad са шестима градски екстремисти, които отказват да се съобразяват с границите на обкръжаващата ги градска среда.

Техен е документалният филм "Паркур - начин на живот", участвали са на две от най-големите Drum and Bass събития "HMSU - World of Drum and Bass" и "HMSU - Open Air Drum and Bass Festival".

Sofia Street Squad са сред организаторите и участниците на "Freerun Loop Tour 2007" - турнето, популяризирало спорта им в България, участвали са и в множестно демонстрации и състезания по улични номера пред многохилядна публика.

"Не смятаме да спираме, а напротив - смятаме да усъвършенстваме възможностите на телата си и ще продължаваме да превръщаме невъзможните движения във възможни", казва Цецо, по-известен като Cetkata, който е един от създателите на отбора.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини