От х:

Днес в x:

Разбиха група фалшификатори на документи

В Шумен е разбита група, занимаваща се с преправяне на български документи за самоличност, информират от пресцентъра на МВР.

В момент на преправяне на документи за самоличност са задържани криминално проявените - П.Т. на 30г.и 32-годишния П.М.
Задържан е й 27-годишният Д.К. от град Шумен, в жилището на който са намерени и иззети множество български документи за самоличност - лични карти и свидетелства за управление на моторно-превозни средства.

При извършения личен обиск в 38-годишния Р.М., са намерени и иззети преправени документи за самоличност.

При проведените претърсвания са иззети 46 лични карти и 44 свидетелства за управление на моторно-превозни средства, осем паспорти, 14 снимки с имена и биометрични данни.

Иззети са и компютърна конфигурация, преносим компютър, валяк, ламинатор и преса, 200 броя ламиниращо фолио с размер на лична карта, течни химически вещества, служещи за зачистване на данни от документите, къртачи и декодер.

Документите за самоличност били предназначени за български граждани с ограничения за напускане на страната и чужди граждани, които желаят да пребивават в страни от Европейския съюз.

Свидетелствата за управление на моторно-превозни средства били предназначени за неправоспособни водачи и с отнети свидетелства.

Главен инспектор Валентин Велев началник на сектор "БОП" в дирекцията, обясни, че чуждите граждани са закупували целия комплект от документи за самоличност от около 6 000 до 8 000 евро.

Групата имала намерение да изнесе преправянето на документи извън страната и допълни, че част от преправяните български документи за самоличност са изкупени от криминалния контингент и със затруднено материално положение.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини