От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 22 февруари

Новинар Юг: "Още 2 "паяка" в Хасково". 72 000 лева ще струва новата техника, с която ще се вдигат нарушители. Иначе тазгодишната програма за капиталови разходи на община Хасково е най-мащабната от 20 години насам, надхъврля 20 млн.лв.

"Данъчните – на една ръка разстояние". Така Новинар Юг описва визията на новият салон на НАП в Хасково, където на касите между клиенти и служители няма да има прегради. Ремонта на салона струва 80 000 лева.

"Желев води ЮНЕСКО в Димитровград" тема на друга публикация. Експрезидентът се срещна с кмета Стефан Димитров и обеща да помогне за обявяването на града за архитектурен паметник.

"Броят до 5000 лева на жертви на престъпления" четем още в Новинар Юг. Всеки български граждсанин, станал жертва на престъпление, може да бъде обезщетен от държавата от 250 до 5000 лв. Това гласи влезлият в сила от 1 януари закон за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления. Всички РПУ-та в региона длъжни да раздават формуляри по новия закон. Жалбите до спецкомисия минават и през областния управител.

"Поставят ГКПП под денонощно наблюдение" пише още вестникът. Системата за видеонаблюдение е поставена на пункта Капитан Петко войвода. Тя ще следи движението на пътници и превозни средства, както и работата на дежурните полицаи, и освен това ще изпраща изображение в управлението на Регионалната гранична служба в Смолян.

Хасковска Марица: "Хиените" опарени с двойни елсметки" е челното заглавие. Рокерът Антон Атанасов-Дългия обиколи Хасково с лозунг срещу EVN. Рокерите са възмутени от енергото, всичко е законно, контрират от компанията.

"Ямача и градската градина светват с 2,4 млн.лв." информира в друга дописка вестникът. 68 млн.лв. е бюджетът на общината за тази година. 20 милиона са за строителство.

"Слагат климатици на фреските в Александрово" четем още в Хасковска Марица. 400 хил.лв. отпуска културното министерство за консервацията на тракийската гробница.

Още едно заглавие от вестника - "Прокуратурата нищи бездомник с ампутирани крака". Мъжът отказва настаняване в дом, нощува под открито небе в центъра. До месец обаче прокуратурата и полицията в Хасково трябва да решат съдбата на възрастния бездомник.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини