От х:

Днес в x:

ДАМС открива младежки информационно - консултантски център в Хасково

Заместник-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов ще открие нов младежки информационно-консултантски център в Хасково на 22 февруари 2008 г. /петък/ от 11,00 ч. в сградата на Дома на учителя на ул. "Хан Кубрат" № 2, ІІІ етаж /голямата зала/.

На откриването са поканени да присъстват кметът на Хасково, кметовете на Димитровград, Симеоновград, Тополовград, Свиленград, Маджарово и Стамболово.

Създаването на новия център се реализира от сдружение "Клуб ЮНЕСКО" – Хасково, с финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта по Националната програма "Младежки информационно-консултантски центрове 2007- 2010 г.".

МИКЦ- Хасково ще бъде отворен и достъпен за млади хора от различни социални и културни общности, различно образование, с различен личен, трудов, социален и здравословен статус от 14 до 35 години.

МИКЦ – Хасково е свободно и приятелско място, където младите хора от Хасково и областта ще получават от екип от специалисти информация по значими за тях въпроси, ще имат информационен достъп до младежки мрежи, консултанстски услуги, обучения в различни социални умения и възможност за творчество и иновативни дейности в „свободната зона" за младежки идеи.

Основната характеристика на МИКЦ – Хасково ще бъде неговата мобилност, за да може да достигне до възможно най-голям брой и групи млади хора с различни нужди. Ще се използват читалищата в кварталите на град Хасково, в малките населени места и в градовете от областта / Свиленград, Димитровград, Стамболово, Тополовград, Симеоновград/ на места, посочени от кметовете или неправителствените организации за периодични информационно-консултантски срещи с младежите. Тези срещи ще бъдат регулярни, предварително уговорени и с предварително разпространена информация за часовете и мястото. Така младите хора ще могат да получат пряка, точна, специфична и необходима информация,консултации и по предварителна уговорка тренинги и обучения.

МКИЦ - Хасково ще "чува" истинските желания, потребности и интереси на младите хора чрез методи за проучване и "жив" двустранен процес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини