От х:

Днес в x:

Написаха продължение на операта "Турандот" на Пучини

През март на сцената на Големия национален театър в Пекин ще се състои премиерата на оригинална версия на класическата опера на италианския композитор Джакомо Пучини "Турандот". Китайският композитор Хао Въйя е написал 18-минутно продължение към знаменитото произведение, съобщиха Синхуа и РИА "Новости".


Според младия китайски композитор Пучини така и не е завършил музикалната композиция, която трябва да изрази промяната в същността на принцеса Турандот. Хао разказва, че най-важна в неговата версия е арията "Първа сълза", "означаваща възраждането на силните чувства в сърцето на героинята, разбиране на хуманизма и демонстрираща силата на любовта".


Китайският композитор признава, че е бил заинтригуван от сюжета на операта. Той е добавил трима нови герои към операта на Пучини: принцеса Лоулин и Юйжън, а също Китайския ангел. Техните песни и танци, според пекинския постановчик, ще направят темата за любовта и героизма по-разбираеми за китайските зрители.


Хао Въйя е третият композитор в света, който предлага край на операта "Турандот". Първите два опита са правени от съотечественици на великия италианец - от Франко Алфано и от Лучано Берио.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини