От х:

Днес в x:

Чистим Хасково от боклука на 4 юни

Хасково ще се включи за поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно”, съобщиха от областната администрация.

Повече от 108 000 чувала и над 55 000 чифта ръкавици са подготвени досега за ентусиастите, които ще се превърнат в еколози в различни точки на страната.

Датата на голямото чистене е 4-ти юни. Терените, където ще се събират отпадъците в Хасково все още се уточняват.

Всички материали, инструменти и пособия за почистване ще достигнат до областните и общински администрации и доброволците в страната в края на месец май. Средствата, предвидени от Министерство на околната среда и водите за обезпечаване на логистиката в общините са на стойност 103 хил. лева. И тази година даренията на материали и услуги за провеждане на инициативата се приемат от Асоциацията на еколозите от общините на България, която като основен партньор на акцията по почистването отговаря за разпределението и подготовката на пратките.

Доставките на материали ще се осъществяват безвъзмездно до всички 265 общини в страната от няколко куриерски фирми.

В деня на чистенето доброволците могат да получат чували и ръкавици от съответната община и регионалната инспекция по околна среда на местата, на които ще почистват.

Министерството на околната среда и водите осигурява и 4 338 броя ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева. В подкрепа на каузата, в деня на голямото чистене - 4 юни, транспортираните до депата отпадъци няма да бъдат облагани с такси.

Талисманът на „Да изчистим България заедно” – Зеленко Зеленков следи лично логистичната подготовка за мащабната екологична акция.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини