От х:

Днес в x:

Първенците на Дървото ориентирани към софтуерно инженерство

Изображение 1 от 25

    125 абитуриенти изпрати Професионалната гимназията по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II”. Както подобава, и тази година събитието бе отбелязано с пищна церемония в двора на школото, която беше изключително емоционална.

    Пукотевица от пиратки, бомбички и фойверки, пръски от шампанско и обливане на публиката, съпроводиха фиестата по изпращането на абитуриентите. Не мина и без народни танци.

    Царската гимназия се похвали и със своите първенци. За ударник на випуск 2016 беше посочена Цветелина Тенчева, а званието „Най-достоен асеновец“ взе Антоан Колев.

    Двамата зрелостници са с и награди от директора на училището Александър Батимов, който им връчи плакети, грамоти и стипендии от по 100 лв.,гласувани от училищното настоятелство.

    Двамата абитуриенти бяха единодушни в избора на бъдещата си професия. И двамата възнамеряват да се занимават със софтуерно инженерство. Цветелина ще учи в Нотингам, а Антоан ще кандидатства в Техническия университет в София.

    „И ние искаме да оставим нещо след себе си. За целта ще засадим японска вишна в двора на училището“, каза Антоан.

    Школото отличи и други заслужили зрелостници. За „спортист на випуска“ бе награден Валентин Станчев. Еднократна стипендия за своето изобретение, наречено „Айробо“ получи Тайфун Топчу. Еднократна стипендия има за учениците, заели първо място на Националното състезание по горски многобой – Дейвид Петков, Даниел Саров, Хасан Юсуф И Алекс Михайлов от 11 клас.

    Награди получиха и десетокласниците Пламен Марков, Георги Колев и Юзлем Азис, които заеха престижно класиране в Националното състезание „Стилни мебели и дърворезба“.

    „Днес за всички абитуриенти в гимназията настъпва време разделно. Спомените от задружните 5 години в гимназията няма как да бъдат заличени с гума. Време, изпълнено с хиляди емоции, приключения, падения и възходи. Гимназиалните години остават белези на трудни контролни, изпитвания и класни, както и белези на емблематични моменти.“, бяха финалните думи към зрелостните. Директорът на гимназията им пожела „успех и попътен вятър“ Абитуриентите от Дървото ще отпразнуват своя бал на 21 в ресторанта на хотел Европа.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини