От х:

Днес в x:

Абитуриенти от Хасково показаха „Отражение на отражението ми“

Тя е абитуриентка от Природо-математическата гимназия в Хасково “Акад. Боян Петканчин“. Той е зрелостник в ГПЧЕ „ Проф.д-р Асен Златаров“. Тя е Нели Славчева, той-Щилян Пеев. Тя има намерение да учи литература, а той да се развива като дизайнер. Двамата са от Хасково, но се запознават в София -на концерт на любимата си група OneRepublic.

А днес са свързани от една обща идея -да покажат интересната симбиоза между рими и поглед през фотографския обектив.

Изложбата на двамата млади творци „Отражение на отражението ми“ беше открита днес във фоайето на театъра. Тя е част от съпътстващите прояви в рамките на Литературните дни „ Южна пролет“.

“В тази изложба има не само много ентусиазъм, но и огромен талант. Ако се вгледате внимателно в стиховете на Нели и във фотографиите на Щилян, ще видите, че те представляват отражения на един наистина огромен поетичен и фотографски талант, които двамата безспорно притежават. Фотографиите на Щилян са заредени с много драматизъм, понякога преминават границата на реалността и влизат в сферата на духовното, в тях има елементи на сюреализам, малко и дори абстракционизъм.

Стиховете на Нели са родени от стихията на нейната поетична душа. Тя пише от съвсем малка и сега виждам, че наистина е развила своя талант“, представи двамата автори и изложението им Деян Янев.

„Идеята ни се роди спонтанно и има за цел, да покаже, че в Хасково има млади хора с идеи, с талант и че имат проекти, чиято реализация, възможност, каквато получихме ние, могат да се окажат един добър старт напред“, каза пред аудиторията Нели Славчева. Тя призова общината и всички жители на Хасково да съдействат на младите хора тук, за да имат възможността да развият таланта си. Партньорът й Щилян пък благодари в прав текст за помощта на общинската администрация и за съдействието на Младежкия център, които са получили при осъществяването на идеята си.

Двамата с Нели са разработили всичко по представянето си сами-до последното табло, на което бяха показани произведенията им. „Това прави тази изложба изключително лична“, каза Щилян. „Положихме много емоция и вложихме много амбиция“,допълни го арт партньорката му. В благодарностите не беше подминат и фотографът Славян Костов, в чиято школа Щилян се е учил една година. А на въпроса „чие отражение е първо в отражението на другия“, извън философските размисли, двамата са категорични: Отражението на Нели.

„Събрали сме творби, които да покажат всички тези наши Аз, останали по миналия ни път и всички, с които предстои да се срещнем занапред“, завършиха презентацията си младите творци.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини