От х:

Днес в x:

Ученици от гимназията по приложни изкуства посетиха фабрика за модерно облекло

    На 20 април 2016 г. , в рамките на Националната кампания „Успешни заедно“, Областен информационен център – Смолян проведе „Ден на отворените врати“ в „Мода Шпорт“ ЕООД – община Мадан.
    Експертите на ОИК, заедно с ученици от специалност „Текстил“ на Професионалната гимназия по приложни изкуства – Смолян, посетиха производствената база на предприятието, където се запознаха с дейността на фирмата и технологичния процес на изработка на висококачествените облекла с марка „Спорталм“.
    Учениците с любопитство проследиха „пътя“ на производство на една дреха, видяха как работят най-модерните машини в бранша и се запознаха с най-новите технологии.

    „Мода Шпорт“ ЕООД е шивашко предприятие, дъщерна фирма на „Спорталм“ – Австрия. Във фирмата се работи на най-високо европейско ниво по отношение на качеството и на условията на труд. Управителят на „Мода Шпорт“ ЕООД – инж. Георги Кенов сподели опита на управляваното от него дружество като бенефициент по Оперативните програми. Всички проекти, които фирмата е изпълнила са насочени към осигуряване на заетост и по-добри условия на труд. В момента в „Мода Шпорт“ работят 360 човека, които не са достатъчни, за да покрият големите производствени нужди, затова фирмата не спира да търси работници в отрасъла на шивачеството.
    На срещата управителят на „Мода Шпорт“ ЕООД представи и вижданията си за опростяване на реда, по който се кандидатства по Оперативните програми на ЕС. Според г-н Кенов от огромно значение за успешното усвояване на средствата от ЕС е да се подобри комуникацията „бенефициент – администрация“.

    Той отчете като основен проблем мудната работа на оценителните комисии, неспазването на предварително обявените срокове за оценка на проектите, както и множеството неясноти и промени по време на изпълнението на проектите.
    „Мода Шпорт“ ЕООД бе поканена да се включи и в заключителното събитие на кампанията „Успешни заедно“, което ще се проведе на 9-ти май – Денят на Европа.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини