От х:

Днес в x:

Деца, кмет и депутат монтираха къщички за птички в Градската градина

    Ученици от училище“ Климент Охридски“ и деца от Забавачка“ Зорница“ дадоха старт на Дните на доброто и милосърдието с показателен жест. В Градската градина днес те монтираха къщички за птички на пет дървета.

    Инициативата е на Превантивно-информационния център към Младежкия център и Българското дружество за защита на птиците.

    Преди старта й, децата посрещнаха и гости, за да ги подкрепят в начинанието им край сцената в парка дойде кметът Добри Беливанов, придружен от народния представител от Хасково Делян Добрев.

    Преди да пристъпят към същинската работа с поставянето на птичите къщи, децата минаха и своеобразен урок по орнитология.

    От Волен Аркомарев от БДЗП те разбраха за различните видове птички, които обитават градските паркове и градини- за сойката, за свраката, която има на няколко места гнезда в Градската градина. Много впечатляваш за децата беше разказа на орнитолога за чавката, която е сред най-интелигентните птици. Аркомарев разказа за малката хитрост, която птицата използва, за да стигне до ядката на ореха-тя го пуска върху плочки или асфалт и когато човек го настъпи или кола мине върху му разчупва черупката и вътрешността му става достъпна за чавката.

    Освен в Градската градина, децата получиха къщички за птици, които да поставят на дърветата и в дворовете на своите учебни заведения.

    Тази година инициативата минава под мотото “За да бъдем щастливи-да правим добро!“ .

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини