От х:

Днес в x:

Хасково изпревари Бургас с най-красива Коледна украса

    Две награди идват в Хасковско през януари за местни управници. Те са тематични от надпреварата „Кмет на месеца“ и са за най-добре украсен град по Коледа.

    Първият месец на 2016 година носи и първата награда за новия кмет на Хасково Добри Беливанов, а за кметицата на Ивайловград Диана Овчарова това е поредно признание. Отличен заедно с тях е и градоначалникът на Сандански Кирил Котев.

    В категорията на общини с население над 50 000 души, Добри Беливанов е успял да изпревари един от многократните лауреати на конкурса Димитър Николов. Кметът на Хасково завършва надпреварата с 49 %, а колегата му от Бургас финишира с 41%, съобщиха организаторите на състезанието по януарската тема.

    На трето, четвърто и пето място останаха кметовете на Велико Търново, Варна и Благоевград.

    В категорията, в която се надпреварват кметовете на общини с население между 20 и 50 000 души Кирил Котев от Сандански завърши с 41 % преднина при харесването.

    При малките общини с население до 20 000 души двубоят в гласуването до последно за най-красива коледна украса е бил между Ивайловград, представен в надпреварата от кмета Диана Овчарова и Банско, с кмет Георги Икономов.

    Двамата непрекъснато са раменяли своите позиции, но в крайна сметка с успеха се поздравява Овчарова, която събра 37%, а колегата й от Банско - с 5% по-малко.

    Вече стартира и февруарската надпревара за кмет на месеца. Темата, по която ще се съревновават градоначалниците ще бъде „Борба с предизвикателствата на зимата“.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини