От х:

Днес в x:

Фондация “Четири лапи” прибра в София осиротелите кенански кучета

    Екип на фондация “Четири лапи” пристигна днес със специализиран микробус в Хасково и прибра осиротелите кучета в Кенана. За случая Haskovo.net писа на 13 януари. Сигнал за подивяващите животни бе подаден от съседи.

    Четириногите били на техен съсед, който починал внезапно в края на миналата година. “Оттогава никой не ги храни, а те излизат от двора и обикалят наоколо да търсят храна и постепенно подивяват”, обясниха съседите.

    След публикуването на този материал с редакцията се свърза столичната адвокатка Мариана Димитрова. Тя уведоми и “Четири лапи”, откъдето обещаха съдействие.

    Днес техен екип пристигна в Хасково. Животните бяха уловени от Антония Рикова, служителка във фондацията. “Наложи се едното от тях да бъде упоено със стреличка, защото бе по-страхливо, обясни тя. Другите три кучета се оказаха по-дружелюбни и спокойни и също бяха вкарани в клетките”.

    “В нашата клиника в Банкя ще ги поохраним, ще ги обезпаразитим и кастрираме и ще ги настаним в приют за осиновяване”, обясниха от екипа.

    Междувременно днес се провежда среща между шефовете във фондация “Четири лапи” с кмета Добри Беливанов. По предварителна информация от фондацията ще предложат на общината участие в съвместен проект, в рамките на който бездомните кучета в града да бъдат безплатно кастрирани и обезпаразитени от ветеринари на “Четири лапи”. Това от една страна води до намаляване на популацията, а друга премахва агресията в бездомниците. От общината пък се иска да осигури подходящи помещения, където кучетата да останат за няколко дни след операцията.

    “Изпълняваме много такива проекти при покана от съответната община”, обясниха от фондацията.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини