От х:

Днес в x:

Връчиха отличието "Димитровградски дарование" на Микяй Наим

Изображение 1 от 24

    Отличието "Димитровградско дарование" получи състезателят по борба Микяй Наим на церемония в общинския театър тази вечер. Наградата под формата на грамота и паричен стимул се връчва за пръв път тази година. Още 181 деца от Община Димитровград взеха стипендии в три области - Наука и техника, Кулкура и изкуство и спорт.Средства от близо 30 000 лв. бяха разпределени на база постиженията на децата и младежите през 2015 година.

    Отличията връчиха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Гергана Кръстева. Димов поздрави децата и техните родители и заяви, че се гордее с успехите им. Гергана Кръстева призова децата и семействата им да дават идеи за развитието на талантите и да пишат до Общинския съвет. Догодина сумата за финансовото стимулиране на децата е с близо 10 000 лв. повече, подчерта Иво Димов.

    ПМГ "Иван Вазов" има най-много деца, получили финансов стимул - 57. След гимназията се нарежда ОУ "П.Славейков" с 51 деца. Отличените алековци са 31. Стипендии получават и 17 възпитаници на СОУ "Любен Каравелов". 14 богоровци също са отличени по Наредбата за деца с изявени дарби. От Професионалната гимназия децата със стипендии са две. Също толкова са и димитровградските ученици от хасковската езикова гимназия, отличени за успехите си през годината  Дългата церемония по награждаването бе прекъсвана от танцови изпълнения на балетен център "Галаксико" и възпитаниците му.Видео репортаж от церемонията - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини