От х:

Днес в x:

Поне 4 причини да се гласува с № 4 за общинските съветници на Политически клуб „Екогласност“ в община Хасково

Убеден съм, че никой не подлага на съмнение, че „Екогласност“, като наследник на славния Комитет за екологична защита на Русе, е бялата лястовица на промяната в България. Когато през пролетта на 1990 г. аз и моите съидейници основавахме Политически клуб „Екогласност“, не бяхме дисиденти, а преди всичко хора с осъзнато чувство на отговорност. Смея да твърдя, че останахме такива и досега, посветени изцяло на каузата по опазване на българската природа и здравето на хората. Това не означава, че сме абстрактни еколози, които се интересуват единствено от глобалното затопляне и популацията на делфини, лалугери и какви ли не още твари. Нас ни вълнува преди всичко какво се случва с българските граждани, независимо от техните етнически, религиозни и партийни различия. Затова се включихме отговорно в подготовката на изборите за органи на местно самоуправление. Избори, от които зависи съдбата на много хора и в община Хасково.

Като съветници от бъдещия Общински съвет Хасково, ние представителите на Политически клуб “Екогласност“ ще настояваме за поне четири промени, които ще допринесат за „излекуване“ на местното самоуправление в общината.

На първо място - директно излъчване на всяко заседание на общински съвет и постоянните му комисии, както и директно излъчване на всеки общински търг и обществена поръчка. Това за нас е пътят към прозрачното управление, оттам елиминиране на корупцията и подобряване на инвестиционния климат. Чрез директните предавания ще се засили и гражданския контрол. С други думи, ако броят на съветниците в Общинския съвет е 41, гражданите да бъдат най-важния, 42-я съветник.

На второ място - да отпадане възнаграждението на общинските съветници. Убеден съм, че тези, които милеят за състоянието на хасковлии, ще изпълняват задълженията си и без заплащане.

На трето място - намаляване на местните данъци и такси, в т.ч. намаляване таксите за детските градини и такса битови отпадъци.

На четвърто място - мораториум върху продажбата и застрояването на зелените площи.

Наясно сме, че ще реализираме своите намерения, ако гласоподавателите ни подкрепят, гласувайки за нас с №4 в интегралната бюлетина.

Ние, представителите на партия Политически клуб „Екогласност“ сме убедени, че богатството на една община не е само културното и социално разнообразие, но и смелостта на неговите жители. Затова се обръщаме към всички хасковлии, които са радетели за прозрачно и достойно управление да се освободят от страха и не позволят Общинския съвет и Общинската администрация да управляват повече с диктат. Повече от ясно е, че община Хасково се нуждае от промяна! Всичко друго ще бъде досегашен авторитаризъм и гавра с мнението и достойнството на хасковлии.

С цялото си уважение се обръщаме към гласоподавателите на общината да подкрепят Политически клуб “Екогласност“, като гласуват за листата съветници с № 4 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини