От х:

Днес в x:

Изявление на Тракийско дружество „Георги Сапунаров” - Хасково

Съюзът на тракийските дружества в  България, респективно Тракийско дружество „Георги Сапунаров” – Хасково са структури,     които са изградени на доброволен принцип и с високо патриотичен характер, без обвързаност с каквато и да е  партийна организация на територията на страната. Тази си позиция Тракийските  организиции устояват вече над 100 години,  въпреки превратностите на времето.

Следвайки този си курс, Тракийското дружество в Хасково  поддържа  и  ще продължава да поддържа делови отношения с всички структури на държавата в града и региона, като: Партийни централи, Областна администрация, Общински съвет,Областна дирекция на МВР, Окръжна прокуратура, Синдикални организации. Патриотични организации  и сдружения,  които имат  за основна цел опазването и защитата на гражданското  разбирателство.

В  подкрепа на това ще посочим няколко инициативи на Тракийската организация, които

бяха подкрепени и  осъществени с безкористното съдействието от страна на посочените структури,

и техните  ръководители, като с г-н Иван Станчев  зам. Областен  управител  и председа-  председател  на БСП- Хасково за реализацията на „Проект за организиране на фолклорен фестивал и занаяти”, с г-н Беливанов, Областен  управител за Честването на 100 г. от Първата световна война с организиране на  фотоизложба,  запечатала събитията от този период и съдействие при организиране Честването  деня на бутелите, с г-н Георги Иванов - изграждане на паметния знак на благодарноста на Тракийските българи към  Хасково, удостояването  на г-н  Костадин Карамитрев / посмъртно/ със званието почетен гражданин на Хасково, подкрепа на ПАНПТ ”Китна  Тракия” и Детската танцова формация ”Пъстрица”, материална подкрепа на Дружеството при   културни посещения  в други  държави и срещи с техните   власти.

Считаме, че неудостояването на г-н  Георги Сапунаров  - патрон на Тракийското дружество посмъртно със званието почетен гражданин на град Хасково от  общинските съветниците  не бива да  става тема за реваншизъм и насаждане на омраза, защото името на  Георги Сапунаров е достатъчно  известно, уважавано и има място в сърцата на всички тракийски българи и гражданите на Хасково.  Самият Георги Сапунаров дълбоко спазваше в своя живот девиза на войводата  Димитър Маджаров „Не забравяйте, но не отмъщавайте”.

Всяка  спекула с авторитета на такива видни българи с разпалване и предизвикване на първични чувства сред   потомците на тракийките българи за постигането на егоистични цели от когото и да е било, член  или симпатизант на Тракийската организация е недостойно и кариеристично и по никакъв  начин не подкрепя  оставените ни  в наследство думи на проф. д-р Асен Златаров „Не правете  от патриотизма си  кариера”.

Управителният съвет на Тракийско дружество ”Георги Сапунаров” порицава всяко изявление в медиите на членове на  Тракийската организация , без да е съгласувано или взето мнението на ръководството с насоченост: омаскаряване, оклеветяване или унижаване на човешката личност на  политическия си опонент за постигане на цели, прикривани  умело в патриотични чувства и  убеждения.

Членовете и симпатизантите  на Тракийската организация   са високо отговорни. С мъдрата си гражданска позиция , те ще подкрепят  всеки един кандидат за кмет или общински съветник, който е  отговорен и работи за реализацията на идеалите  предадени ни от нашите предци – Тракийските българи. И никога няма да  допуснат  да бъдат подведени в своя избор, чрез насаждане на омраза  и  други манипулативни  чувства.

ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО „ГЕОРГИ САПУНАРОВ” – ГРАД ХАСКОВО

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини