От х:

Днес в x:

Автото ще учи в класна стая на открито

    Зелена класна стая на открито ще имат учениците от гимназията по автотранспорт в Хасково. Тя е разположена в парковата площ непосредствено до входа на училището.

    Нестандартна класна стая е част от проекта „Аз обичам природата“ на Министерството на околната среда и водите. Стойността му е 4800 лева, а в изпълнението участват активно и учениците от гимназията. Днес те засадиха повече от 20 храста в новия си учебен кабинет.

    Стаята представлява оградена с гуми площ, оцветени с различни цветове. Те се използват за саксии, в които са засадени вечнозелени храсти и туи. Във вътрешността й ще бъдат разположени пейки и клип-чарт. На това място ще се провеждат различни уроци от хуманитарните дисциплини. Целта на идеята „Зелена стая“ е да пробуди интереса на учащите към нестандартно мислене и любов към природата.

    Еколозите от гимназията са поставили и импровизирани кошчета за разделно събиране на смет, направени също от гуми с различни цветове. Освен зелената стая, в проекта е включен и фитнес на открито до картинг пистата, който е декориран с туи. До края на октомври предстои завършване на работата по проекта.

    Освен тази инициатива, учители и ученици започнаха облагородяването и на останалата паркова площ до зелената стая, извън проекта. Идеята е да превърнат басейна в близост до зелената стая в алпинеум.

    Спас Тилев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини