От х:

Днес в x:

Обсъдиха застрашените от наводнения райони в Кърджалийско

Картите на рисковите територии помагат на институциите да вземат превантивни мерки

Проект на карти на райони под заплаха от наводнения от долното течение на река Арда със значителен потенциален риск -  р.Крумовица –Крумовград, р.Върбица – Бенковски и р. Джебелска – Джебел представиха експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район пред обществеността в Кържали. Участваха представители на общините в региона , областна администрация, служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, РЗИ, ЕVN и на други заинтересовани институции.

„Картите са част от първия План за управление на риска от наводнения и са изготвени по проект „Разработване на Планове за управление на риска от наводнения”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2015г”, съобщи инж. Мария Бабукчиева, директор на Дирекция „Планове и разрешителни” към Басейнова дирекция в Източнобеломорски район. Тя подчерта, че целта на картите е да помогнат на институциите да вземат превантивни мерки при критични ситуации и се намали рискът за хората.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с изготвените карти и дадат своето мнение. Проектите на картите са изготвени за всеки от определените 31 района със значителен риск от наводнения в Източнобеломорски район.

Картите са публикувани на интернет страницата на Басейновата дирекция в секцията за консултация с обществеността. „Консултациите с обществеността ще приключат на 9 декември. Тогава ще се изготви и финален вариант на картите”, обясни още инж.Бабукчиева. Срещата в Кърджали е втората от поредицата срещи предвидени от Басейнова дирекция Пловдив с обществеността в Източнобеломорски район.

Ирина Ангелова

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини