От х:

Днес в x:

15 партии ще участват в местните избори в Димитровград, кандидатите за кмет - 11

15 политически партии, 4 коалиции и 3 инициативни комитета са се регистрирали за участие в местните избори на 25 октомври в Община Димитровград, информира  председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Димитър Гавазов. В 17:00 часа днес изтече крайния срок за подаване на заявленията за участие във вота.

Партиите са ГЕРБ, Политически клуб "Тракия", Български демократичен център, БСП, Движение 21, АБВ, Движение за демократично действие -Д3, Обединени земеделци, НФСБ, ДПС, Българска демократична общност, Атака, Български социалдемократи, ПП Солидарност, партия Нова алтернатива.

Две от общо подалите документи 4 коалиции са на национално ниво - Българска радикална левица и Народен съюз. Две са местните коалиции - Да за Димитровград и Заедно за Димитровград. Инициативните комитети издигат независими кандидати за кмет на селата Сталево, Скобелево и Горски извор.

Всички регистрирани партии и коалиции са заявили участие в изборите за общински съветници. За кмет на Община регистрация са направили 11 политически партии и коалиции, което означава, че броя на кандидатите няма да надвиши тази цифра, поясни Гавазов. Повечето от формациите са подали документи и за участие в изборите за кметове на кметства. На 22 септември изтича срока за регистриране на кандидатските листи - за кметове на Община, кметове на кметства и общински съветници.

От ОИК информираха, че избирателните списъци вече са обявени. На тези избори те са два броя - за местен вот и за референдума. Между тях има разлика, тъй като този за изборите е съобразен с шестмесечната уседналост на гражданите, имащи право на глас.Списъците за участие в референдума са съставени на база постоянен адрес. Освен на определените за целта места, избирателните списъци са обявени и на сайта на Община Димитровград - секция Избори.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини