От х:

Днес в x:

Д-р Катя Попова се срещна с жителите на Искра и Брягово

Народният представител д-р Катя Попова, общински съветници от ГЕРБ-Първомай и членове на общинското ръководство се срещнаха с жителите на селата Искра и Брягово.

Над три часа те разговаряха с хората от Искра. Най-напред бяха посрещнати с хляб и сол, а след това изслушаха проблемите им – инфраструктурата, при по-продължителен дъжд улиците  в селото се превръщат в река, а водата се събира в детската градина. Липсата на работа и младежката безработица; затвореният пенсионерски клуб; доставката на дърва за огрев; заключената обществена тоалетна; липсата на улично осветление и навес на автобусната спирка се оказаха проблеми, които хората не само поискаха да бъдат решени, но и да се намерят виновнците за това положение. Освен това хората поискаха да знаят продадени ли са старите железни тръби след подмяната на водопровода и къде са парите от тях и кой затапи чешмите на центъра.

След Искра д-р Попова и съпартийците ѝ бяха в Брягово. Жителите на селото споделиха, че  многократно са търсили съдействие от общинската власт в Първомай за решаване на проблемите им, но до момента никой не е откликнал на тревогите им. 

И тук  основен проблем е инфраструктурата. Асфалтът по улиците е изронен от години и огромни дупки зеят почти по всички пътища в селото. Друг проблем, нерешен с години, е речното  корито, което отчайващо се нуждае от почистване. Бряговци споделиха и тревогата си свързана с малчуганите и учениците пътуващите до съседни населени места на градина и училище.  Пред Катя Попова и съветниците от ГЕРБ родители споделиха желанието си  да бъде осигурен автобус, който да превозва учениците от с.Брягово до общинския център Първомай, с надеждата там децата им да получат по-добро образование и възпитание. Освен това беше споделено, че спирките в селото не са добре разположени и затрудняват възрастните хора, които настояват за спирка и пред кметството.

С безпокойство жените от селото разказаха, че е сменена църковната камбана под претекст, че е спукана, след което е нарязана и претопена.  На срещата народният представител от ГЕРБ  чу и проблемите на младите хора, които се оплакаха от липса на необходими условия за срещи и забавления. Младежите споделиха още, че не намират причина да останат по селата.

В края на срещата жителите на село Брягово настояха за съдействие за ремонтирането на обществената баня. В селото има минерален извор с топла вода около 32 градуса, но банята е в лошо състояние и е невъзможно да бъде използвана.

д-р Попова пожела много здраве и лични успехи на всички дошли на срещите и обеща да отнесе проблемите им до съответните институции и да помогне за решаването им.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини