От х:

Днес в x:

Гледат мярката за задържане на ало измамниците от Дебър

    Гледа се мярката за неотклонение на двамата задържани след крупната телефонна измама при която баба Елена от Дебър помогна да ѝ бъдат отнети 268000евро и 18 000 долара.

    Двамата обвинени са Албенко Методиев и Борислав Димитров. Поисканата от прокурор Йоанна Запрянова мярка е задържане под стража.

    Двамата задържани дойдоха в залата със свои адвокати и служебните им защитници бяха освободени.

    Пред съда Албенко Методиев съобщи, че живее на семейни начала с жена, от която има две деца на 5 и 3 години и гледа болна майка, пострадала при катастрофа. Неговият адвокат Капка Гергинова каза, че за нея не е обосновано предположението, че подзащитният ѝ е въвел и поддържал в заблуда 80-годишната жена така както е обясненов обвинението. Освен това, той изцяло е съдействал на полицията и е изпълнявал нейните указания за да бъде задържан другият обвиняем. Дори е дал пари, за да бъде сложено гориво в патрулиращия автомобил. Албенко е бил осъждан и лишаван от свобода, но преди повече от 10 години и през това време е живял без нарушения и престъпления. Това даде основание на адв. Гергинова да поиска мярка домашен арест.

    Адвокатът на Борислав Димитров пък посочи, че двамата задържани не се познават и няма доказателства, че точно той е въвел в заблуда Елена Ангелова. Той определи като процесуален пропуск записаната във валута сума. Според него българските институции трябва да работят само с български лева. Оспори повдигнатото обвинение. Той също поиска по-лека мярка – парична гаранция или домашен арест.

    Очаква се до час съдия София Монева да определи мярката за задържане.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини