От х:

Днес в x:

Ентусиасти направиха уличен фитнес с отпадъчни материали в Смолян

     Спортното съоръжение в смолянския квартал Райково е изградено от отпадъчни материали, благодарение на младите смолянчани адвокат Димитър Марев и Йордан Хаджихристев. Те са доброволци към Община Смолян и фондацията THE ART OF LIVING /Изкуството да живееш/, а в дейностите за изкопаването на дупките и монтиране на спортните уреди, се включили и други младежи от града.

    „Направихме от нищо - нещо“, обясни Марев и благодари на община Смолян, и на зам.-кмета инж. Мариана Цекова за разрешението за поставяне на уредите, както и за допълнително предоставените тръби. Фирма „Томов Трейд” на Илия Томов, също дарила железа, тръби, винкели и други отпадъчни материали, с които е изградено съоръжението.

    Идеята на Йордан и Димитър е децата да спортуват, вместо да се зарибяват с наркотици и алкохол. Двамата са готови да помогнат за изграждане на подобни спортни съоръжение пред градинките и на други блокове, които трябва да осигурят доброволци. Пространството около първата спортната площадка в Райково е оградено с камъчета, алеите са с цветя, а щастливи малчугани и по-големите батковци вече тренират на нея.

    Усмивките по лицата им прави още по-доволни Димитър и Йордан, които показаха как с желание, труд и с изхвърлени отпадъци може да се направи нещо полезно за децата на Смолян.          

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини