От х:

Днес в x:

Регионална дирекция по горите – Смолян успешно приключи проект за модерни и ефективни административни структури

    Изпълнителна агенция по горите успешно приключи проект А13-22-49/17.06.2014 г. „Модерни и ефективни административни структури - качествени публични услуги“, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

    Общата цел на проекта бе подобряване на административния капацитет на служителите на Регионални дирекции на горите – Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян, като предпоставка за осигуряване на качествени и модерни публични услуги.

    Специфичните цели на проекта бяха свързани с:

    • Подобряване на координацията и комуникацията на държавната горска администрация в управляваните от нея територии с обществото, с цел оптимизиране на предоставяната информация и отчети в съответствие с най-добрите европейски практики;

    • Създаване на условия за непрекъснато развитие на служителите посредством правилно управление и мотивация;

    • Повишаване на квалификацията и общите знания и умения на служителите със специфични компетенции в РДГ - Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

    Чрез изпълнението на заложените по проекта обучения общата и специфични цели бяха постигнати.

    В рамките на проекта бяха изпълнени следните обучения:

    • Обучения от каталога на Института по публична администрация: - Електронни таблици с MS Excel (базов курс), насочено към 16 служители (по четирима от всяко специализирано териториално звено); Работа с документи с MS WORD насочено към 16 служители (по четирима от всяко специализирано териториално звено); Прилагане на административно-процесуалния кодекс (за неюристи) насочено към 8 служители (по двама от всяко специализирано териториално звено);

    • двудневно обучение на тема "Междукултурна комуникация – правила на поведение и условия на работа в интеркултурна среда - работа с представители на малцинствени и уязвими групи" за 12 участника (по 3 за всяко специализирано териториално звено);

    • тридневно обучение с включени теми – "Работа в екип на държавните горски служители", "Мотивация и лидерство" и "Предотвратяване и решаване на конфликти" за общо 40 участника (по 10 за всяко специализирано териториално звено).

    • специализирано обучение по оценка на ловни трофеи в съответствие със специфичната дейност на служители от РДГ - Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян за 13 участника (по 3 от всяко РДГ и 1 от ИАГ)

    • чуждоезиково обучение по английски език – ниво А1 (150 учебни часа) за общо 40 участника - по 10 души от всяка дирекция

    Всяко от заложените обучения премина успешно и на всеки от участниците бе издаден сертификат за преминат курс на обучение по съответната тема.

    Проведените специализирани обучения по междукултурна комуникация и работа в екип се оказаха изключително полезни за участниците. Чрез обучението за работа в екип се постигна сплотеност на обучаемите и изясняване на ролята на всеки в организацията, нивото на сътрудничество се повиши и се постигна баланс на различните роли в екипа в делова среда.

    Обучението по „Междукултурна комуникация – правила на поведение и условия на работа в интеркултурна среда - работа с представители на малцинствени и уязвими групи“ изясни за участниците  особеностите на различните специфични групи граждани в контекста на директната работа.

    Резултатите от изпълнението на проекта доведоха до подобряване на работата на администрацията, осигуряване на модерно и отговарящо на изискванията на гражданите и бизнеса обслужване.

    Продължителност на проекта: 15 месеца

    Обща стойност на проекта: 84 907.20 лева

    Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини