От х:

Днес в x:

Пари на вятъра: нов асфалт върху вечна авария в Хасково

    Положиха нов асфалт върху вечна авария пред блок 13 в хасковския квартал „Бадема“, сигнализира Гергана Камбурова, която живее в блока. Новата настилка е на три участъка, но под два от тях продължава да блика вода, при това течът е от години. Какъв е смисълът да правят кръпки по улицата, без да са подменени компрометираните тръби, недоумява жената. Попитах работниците дали първо няма да подменят тръбите. Те ми отговориха, че отговарят за асфалта, не за тръбите, каза Камбурова. Не разбрала коя е фирмата, научила само, че асфалтират по поръчка на общината. По нейни спомени преди година-две от ВиК отстранявали въпросните две аварии, но малко по-късно отново се появил теч. Неприятно е, защото от образувалите се блата се появяват оси, мухи и други насекоми, разказа още жената.

    Шефът на ВиК Хасково Тодор Марков заяви, че в дружеството няма подаден сигнал за въпросната авария. Въпреки това той изпратил екип, който да огледа терена и при необходимост да отстранят повредата. Което означава да разкопаят положения само преди дни асфалт.

    Защо изобщо трябва да се стига до такива нелепи ситуации и да се правят излишни разходи, се питат живеещите в „Бадема“. И си отговарят - липсата на комуникация между институциите. В същото време никой от живеещите в „Бадема“ не е сигнализирал за аварията в квартала, или поне няма официален сигнал за това, явно всеки е чакал съседът да го стори.

    От община Хасково никой не се нае да коментира ситуацията, тъй като пресаташето на общината е в болнични.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини