От х:

Днес в x:

Домашно куче в Ардино отхапа ухото на стопанката си, чупи й ръката

Жена от Ардино е била нахапана зверски от побесняло домашно куче в кв.“Любовната чешма“вчера. Жената,която е на 81 г. се оказва стопанка на нападателя. Мъжът й въпреки инцидента отказал да го даде за евтаназия. Жертвата е транспортирана с линейка до многопрофилната болница в Кърджали, където раните са били обработени и зашити. Това съобщи за Кърджали бг вести зам.-кметът на Ардино Наско Кючуков

От болницата в Кърджали потвърдиха за случая. Жената е с отхапано ухо, наранени крайници, счупена ръка над китката. Стабилизирана е,поясни д-р Огнян Георгиев.

Нападението срещу жената става само четири дни след като фирма от Рудозем излавя и прибира в приют бездомните глутници от града. Шефът фирмата д-р Алчев лично е участвал в залавянето им.

Проблемът с бездомните кучета е много сериозен. Недобросъвестни граждани пускат на улицата домашни животни. Те гладуват и се озлобяват. Започват да нападат хора.Това подчерта зам.-кметът Кючуков. Той даде пример със стопанин от Даладжата, който се сдобил с котило кученца, поставил ги в кашон и ги оставил на пътя да търсят стопанил или препитание.

Само преди четири месеца домашно куче нахапа човек от Чубрика, Ардинско в двора му. Тогава озсвирепялото животно бе умъртвено.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини