От х:

Днес в x:

След днес: От Хасково до границата за 35 минути

Министър Павлова лисна менче, да им върви на шофьорите по вода


От днес пътят Хасково до българо-турската граница се минава за малко повече от половин час, провери екип на Haskovo.net. Това стана възможно след пускането на последните 10 километра от дясното платно на магистрала „Марица” от Свиленград до ГКПП Капитан Андреево. Официалният пуск на трасето стана незабавно, след като министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова лисна менчето за късмет по прясно положения асфалт. После стегна шефът на хасковското Пътно Радостин Ламбрев да пуска веднага тировете и колите по новоизградения участък. Церемонията постави рекорд по експедитивност-в рамките на 20 минути отчетата свариха да благословят новия път, а Лиляна да пожелае на Свиленград нови инвеститори покрай магистралата. Такъв интерес вече имало от фирми в сферата на услугите, каза кметът Георги Манолов, но добави че парите няма да дойдат по-рано от следващата година.

Макар че ако видят лично магистралата-красавица, чуждите фирми ще си счупят краката да наливат пари в региона, коментираха зевзеци. Освен път като от пощенска картичка, строителите се бяха погрижили и за отморяваща крайпътна гледка и бяха боядисали в зелено дори землените насипи край аутобана. Тревата също изглеждаше някак си освежена и....позеленена.

За разлика от останалата част от АМ „Марица” която е изградена с европари, последният участък до границата е със средства от държавния бюджет. За 9 км дясно платно са похарчени 34 млн лева уточни министър Павлова. И не пропусна да „гризне” предходно управляващи ” 35 години трябваше да се направи магистрала Марица, тук има хора присъствали на първата копк” обаърна се към официалните гости Павлова. Вероятно визираше някой от антуража на свиленградския кмет или самия кмет.

До края на септември ще бъдат готови и 34-те километра на Лот 1 от Димитровград до старозагорското Оризово, който ще свърже Марица с магистрала Тракия. С това всичките 114 км на АМ Марица ще бъдат налични за експлоатация, а пътят от София до границата ще се взима за 2 часа.

Летните ремонти по магистралите ще бъдат приключени до 1-ви юли. Малко ще се позабавим на виадуктите но по-голямата част от тях ще приключат до 15-ти юли, точно в разгара на отпускарския сезон, обеща министър Павлова. Тя се оплака че бюджета на ведомството и е натоварен до максимум от активизираните свлачищни процеси. Само за 3 месеца се активизираха повече свлачища отколкото за предходните 2-3 години и в момента дйстващи са над 2000” оплака се министърката. За справянето с ппроблема са необходими 850 млн лева, но към момента са налични само 110 млн. 70 от тях са от бюджета на комисията за бедствия аварии и катастроф към МС, а 40 млн са досатвени от бенефициенти на европейски програми. За останалите пари също ще се търси европейско финансиране.

Г.Христов

Връчи акт 16...
...и незабавно стегна началниците на хасковското и националното Пътно управление да пускат дясното платно на магистралата
Което бе извършено за секунди
Дотогава в този участък движението винаги е било двупосочно
Строителите гарантираха и крайпътната зеленина, като боядисаха дори и земята
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ап
    Апостолов
    29 0
    15:24, 7 юни 2015
    Нанесете ги тия трасета и в картите че чужденците и тировете вървят по стария път
    • Ма
      мама
      10 -19
      17:41, 7 юни 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Тр
    Тръшко Кокошков
    10 -15
    19:03, 7 юни 2015
    Дебелото Лили лисна менчето на Боко! Виж коментара
    • Is
      Isus
      15 -3
      21:43, 7 юни 2015
      Боли ли ви, комунисти/атакисти че когато вие бяхте на власт един метът асфалт не сложихте?
    • 56
      5674
      4 0
      08:59, 8 юни 2015
      ....Ко каза , ко ко?
    • По
      Порчо
      8 -5
      10:29, 8 юни 2015
      Това менче и тази лентичка трябваше да я резне Боко Тъпото. Обаче в София му спретнали едно тенис турнирче с предизвестен победител и трябвало да се поразхожда малко по корта, за да му дадат купата. Все пак една купа е много по-голям дразнител за болното му его, отколкото една лентичка.
  • 3
    Ле
    лео
    19 -1
    20:18, 7 юни 2015
    В това е истината пътища и добър климат за инвестиции и БСП ДПС да се закрият
    • Па
      пара на хаос
      3 0
      11:37, 8 юни 2015
      Така нарецените инвестиции ще ги плащат децата на герб,децата на бсп и т.н. другарите. Е да видим и тази колко ще издаржи ?
  • 4
    Ба
    бай куй
    1 0
    00:02, 8 юни 2015
    Супер,това го няма никаде по света.по мойте сметки горе долу се пада 150 кh.ще караме.
  • 5
    До
    до откривателите
    11 -1
    08:52, 8 юни 2015
    Вземете да си оправите наклона на тъпата магистрала, това е язовир, канавките са празнви, а цялата вода е на асфалта! Това за убиване ли е?
Последни новини