От х:

Днес в x:

Поредна акция в Турция срещу "симпатизанти на паралелната държава"

Турската полиция проведе поредната си операция срещу обвинените в съучастие на духовника Фетула Гюлен и неговата "паралелна държава", предаде БГНЕС.

При днешната акция са били задържани десетки заподозрени, като сред тях е имало бизнесмени, както и един шеф на провинциално полицейско управление. Досега подобни операции са били насочени срещу сподвижници на Гюлен предимно в полицията, съдебната система и банковото дело.

Днешната акция е била насочена основно в турската провинция Коня, но по-малки арести е имало и в 10 други провинции. Сред целите на полицията са били и членовете на бизнес асоциацията "Актиф".

Поредните арести идват само две седмици преди да се проведат парламентарните избори в Турция, на които се очаква управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) да бъде победител.

Президентът Реджеп Ердоган обвинява Гюлен и неговите сподвижници в опит за държавен преврат и създаването на т. нар. "паралелна държава". В рамките на акциите срещу тях бяха задържани редица полицейски служители, съдии и прокурори като делата, които водеха бяха прекратени.


Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини