От х:

Днес в x:

4 °C

Икономиката изпрати абитуриентите с пожелание да натрупат по 20-тина милиона

“Ако работният ти ден е 8 часа, работи по 11. Ако работиш по 15 часа на денонощие, ще забогатееш. Моят баща работеше по 18 часа и ни остави по двайсетина милиона капитал”. Тези напътствия от записките на патрона на училището Атанас Буров бяха прочетени днес пред абитуриентите на Финанссово-стопанската гимназия. С пожелание всеки от тях да натрупа поне по двайсетина милиона. 137 са зрелостниците на Икономиката, както е известна гимназията в града. Средният успех на випуска е 5.17.

На днешното тържество в двора на училището присъстваха много гости, сред които шефът на инспектората по образование Иван Панайотов, на дирекцията по социално подпомагане Стефан Манахилов, който е и член на училищното настоятелство и има син в гимназията, учители.

Наградата “Атанас Буров” бе връчена на отличника на випуска Йоана Станилова. От тази година е учредена още една награда на училището – “Млад буровец”, която бе присъдена на осмокласника Теодор Кузманов.

Зрелостниците бяха поздравени от директора Цанко Цветанов. Той подчерта големите успехи, постигнати през годината от възпитаници на гимназията в различни ученически конкурси и олимпиади.

В края на тържеството в небето над гимназията полетяха 5 китайски фенера – по един за всеки клас. На тях абитуриентите бяха написали своите пожелания. Китайските фенери се издигат на височина до 1500 метра. Поверието гласи, че написаните на тях пожелания се сбъдват.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ан
  Анонимен_1431685595
  4 -16
  13:16, 15 май 2015
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Sf
   sfsd
   3 0
   21:00, 15 май 2015
   ПГДС да си ебе мамата и ти също
  • Ан
   Анонимен_1431714488
   1 0
   21:17, 15 май 2015
   :d :d :d :d
 • 2
  Из
  изпатил :D
  16 -6
  13:23, 15 май 2015
  е сега почва големия...... да ви видим Честито
 • 3
  Оп
  Оптимист
  28 -1
  14:30, 15 май 2015
  Стига с тва "ей сега почва големия" и "добре дошли в джобс-а".
  Нека се насладят на мига,както всеки един от нас и да се забавляват през студентството още повече,пък каквото покаже живота нататък.
 • 4
  Образи и ситуации...
 • 5
  Ел
  ели_1431696970
  9 0
  16:25, 15 май 2015
  Честито и на добър час...
 • 6
  Вс
  всетая
  0 0
  22:58, 16 май 2015
  Директорът се казва Цанко Цанков, а не Цанко Цветанов!!!

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини